Karić: “Preporučujemo sugrađanki da tuži odgovorne, Grad će pružiti pravnu pomoć”

Nakon obrušavanja fasade na prolaznicu, a što se desilo u Ferhadiji, oglasila se i gradonačelnica Sarajeva. Prenosimo objavu Benjamine Karić:

Svi smo svjedoci današnjeg obrušavanja dijela fasade u centru grada, uslijed čega je povrijeđena naša sugrađanka.

Postavljam sada vrlo jasno pitanje, gdje su sve ove godine upravitelji zgrada? Gdje su sve ove godine vlasnici privatnih objekata? I jedni i drugi su dužni i nadležni da se brinu o fasadama i drugim dijelovima objekata kako se ovakve situacije ne bi dešavale.

Grad Sarajevo je najmanje nadležan za rekonstrukciju fasada, ali smo završili čitav niz projekata, jer smo svjesni potrebe rekonstrukcije, ne samo iz estetskih, nego i sigurnosnih razloga. I bez obzira na to, vrlo često dobijamo upite zašto trošimo javni novac na fasade.

Zato pozivamo sve nivoe vlasti da nam se pridruže, da izdvoje sredstva za ovu namjenu i da nam pomognu da rekonstruišemo što veći broj objekata. Takođe, pozivamo i nadležne organe i druge subjekte u domenu izdavanja dozvola za izvođenje radova, da po svim zahtjevima postupaju promptno i izdaju potrebne saglasnosti za rekonstrukciju.

Grad Sarajevo je završio projekat rekonstrukcije Jatovog nebodera, radovi su procijenjeni na preko milion KM.

Našoj sugrađanki želimo brz oporavak i poručujemo da obavezno putem nadležnih organa tuži odgovorne, a Grad će pružiti svu potrebnu pravnu pomoć.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU