KAŽU DA JE NAJZGODNIJA DOKTORICA NA SVIJETU: Pacijenti mi zbog toga ne vjeruju

Ljudi valjda ne očekuju da doktori budu seksi, kao da je to nešto čudno, rekla je za The Sun dr. Stejsi Naito s Beverly Hilsa.

Stejsi je fizijatrica i šefica je klinike u Los Anđelesu. Kad ne liječi pacijente, takmiči se u bodibildingu. Kaže kako se zbog izgleda još na fakultetu morala boriti sa stereotipnim ispadima.

-Jedan doktor mi je prišao dok sam bila studentica. Rekao mi je da uopće ne izgledam kao doktorica, jer sam zgodna i u formi i da me pacijenti neće doživljavati ozbiljno – rekla je Stejsi.

No, ona se na to nije obazirala. Završila je i specijalizirala fizijatriju. Kaže kako je u toj izjavi dok je studirala bilo istine.

-Sad tek vidim. Ponekad su me kritikovali samo zbog izgleda. Neki pacijenti su bili zabrinuti kad su vidjeli da su naručeni kod mene. Sumnjali su u mene samo na temelju izgleda. Kao da zgodna žena ne može biti dobra doktorica – govori Amerikanka.

Kritizirali su je i što ide na takmičenja.

-Neki govore da nije primjereno da se doktorica takmiči u bodibildingu. Ali, baš volim takve koji to govore – dodaje doktorica koja ne namjerava odustati od takmičenja.

The post KAŽU DA JE NAJZGODNIJA DOKTORICA NA SVIJETU: Pacijenti mi zbog toga ne vjeruju appeared first on Express.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU