Kina želi ubrzati razvijanje metaverzuma

Metaverzum još nema čvrstu definiciju, ali najčešće se odnosi na tehnologije poput virtualne stvarnosti i ideje da se ljudi igraju i žive u virtualnim svjetovima.

Iako se radi o relativno novoj ideji i tehnologiji, razvitak se odvija prilično brzo, a čini se da ga pojedine zemlje žele još više ubrzati.

Kinesko industrijsko tijelo zaduženo za razvoj metaverse aplikacija u zemlji dodalo je novu grupu tvrtki, s ciljem bržeg razvoja najnovije tehnološke pomame. Dodano je 17 tvrtki, a ukupno ih je 112, prenosi CNBC.

Najnovija serija uključuje tvrtke koje posluju na javnoj burzi kao što su Inly Media, koja posluje u Šangaju, i Beijing Topnew Info & Tech, koja posluje u Shenzhenu.

Kineska mobilna komunikacijska udruga registrirana je u Ministarstvu vanjskih poslova i ima podršku velikih tehnoloških tvrtki kao što su Huawei i telekomunikacijski operater China Mobile. Odbor za metaverzum osnovan je u listopadu, a zadatak mu je razvijanje standarda i tehnologije oko metaverzuma.

Kina često postavlja takve odbore oko tehnologija koje želi brzo razviti i preuzeti vodstvo. Osnivanje odbora za metaverzum također bi moglo sugerirati da Kina želi biti vođa ove tehnologije u razvitku.

“Tradicionalne kineske internetske tvrtke su se prvo razvile, a zatim su bile regulirane. Industrije poput metaverzuma bit će regulirane istovremeno kako budu rasle.”, rekao je za Reuters u siječnju Du Zhengping, šef industrijskog odbora za metaverzum Kineske udruge za mobilne komunikacije.

Poput američkih tehnoloških divova, kineske tvrtke od Tencenta do Alibabe, istražuju razvoj metavers aplikacija. Analitičari kažu da će kineski razvoj metaverzuma vjerojatno biti strogo reguliran i malo je vjerojatno da će sadržavati kriptovalute, protiv kojih su vlasti zauzele oštar stav.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU