KINEZI NAPRAVILI SOPSTVENI ČIP ZA MOZAK NALIK NEURALINKU Majmun može uz pomoć njega da koristi robotsku ruku

Majmun sa implantom po imenu Neucyber držao je jagodu robotskom rukom, a sam čip za mozak je razvio institut “Beijing Xinzhida Neurotechnology”, prenio je Rojters pozivajući se na kinesku novinsku agenciju Sinhua.

– Ovaj čip hvata suptilne promjene u električnim signalima mozga i tako postiže da se mislima upravlja akcijama, omogućavajući kontrolu mašina bez fizičkog kontakta -rekao je profesor Univerziteta Cinghua Luo Minmin, koji je učestvovao u ovom projektu.

Neucyber čip se sastoji od fleksibilnih mikroelektroda, dva “uređaja za akviziciju neuronskih signala” i jednog “generativnog neuralnog algoritma za dekodiranje”.

Za razliku od kompanije Ilona Maska, Neuralinka, koji je započeo ispitivanja na ljudima i čiji je prvi ljudski pacijent u stanju da igra igrice poput Civilization VI i Mario Kart, u Kini još nisu počeli sa testovima svog implanta na ljudima.

BONUS VIDEO:

KINEZI NAPRAVILI SOPSTVENI ČIP ZA MOZAK NALIK NEURALINKU Majmun može uz pomoć njega da koristi robotsku ruku appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU