“KJP ZOI’84” – Na Bjelašnici sat vremena bio zaustavljen rad ski – lifta

Na Bjelašnici je danas zbog obustave napajanja električnom energijom sat vremena bio zaustavljen rad ski-lifta te je agregat pokrenut čim je uočeno da nije u pitanju kratkotrajni kvar, navode iz Službe za odnose s javnošću “KJP ZOI’84”

Ističu kako se svako jutro prije nego se pokrene šesterosjed isproba termika, u slučaju nestanka struje, te da li bi ona mogla biti pokrenuta u takvoj situaciji. Nakon što se uvidi da radi, šesterosjed se pušta u pogon za taj radni dan.

– Termičkom motoru na pogon koji funkcionira na naftu potrebno je oko deset minuta da bi se pokrenuo rad šesterosjeda. Nestanak je nastao kada je na šesterosjedu bilo oko 20 korisnika. Nakon nenajavljenog nestanka struje od Elektrodistribucije, uposlenici ZOI’84 su, kada se uvidjelo da nije kratkotrajni kvar, odmah pokrenuli agregat. Kako saznajemo, kvar za Elektrodistribuciju se ustvari desio zbog greške bageriste i kidanja kablova – navode iz ZOI-ja.

Navode da se ubuduće nadaju da će Elektrodistribucija na vrijeme saopćavati kada se to izvode radovi i kada mogu očekivati nestanak struje, kako ne bi doživjeli slične neugodnosti.

(FENA)


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU