Kod Posušja i Tomislavgrada ”pali” krijumčari ljudi – TNTportal.ba

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Kamensko 20. studenoga 2023. godine spriječili su krijumčarenje osam državljana Republike Turske u graničnom pojasu na području općine Tomislavgrad.

U vezu s ovim krijumčarenjem dovode se dvojica državljana Bosne i Hercegovine, M.Z. (1968.) i A.Z. (1998.), koji su strane državljane krijumčarili u putničkom motornom vozilu VW Transporter, nacionalnih oznaka BiH.

Istoga dana, u dva odvojena slučaja, pripadnici Jedinice GPBiH Gorica lišili su slobode dvojicu državljana BiH, A.Đ. (1995.) i A.Ž. (1978.), nakon što su otkriveni u krijumčarenju šest državljana Republike Turske te po jednog državljanina Sirije i Iraka.

Strane državljane su krijumčarili u putničkim motornim vozilima bh. nacionalnih oznaka, a otkriveni su u graničnom pojasu na području općine Posušje.

O navedenim događajima obaviješteni su dežurni tužitelji Tužiteljstva BiH, prema čijim su naredbama osumnjičene osobe lišene slobode. Vozila i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti, priopćeno je iz Granične policije BiH.

(www.jabuka.tv | Foto: Ilustracija/Granična policija BiH)

www.jabuka.tv

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU