Komunalni radnici u KS izlaze na proteste: “Vlada nema sluha prema radnicima, pokrećemo tužbe”

Samostalni sindikat radnika komunalne privrede u FBiH – Kantonalni odbor Sarajevo zakazao je protest radnika komunalne privrede za četvrtak, 29. februara u pet minuta do 12 sati ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo.

Naveli su da će svim sredstvima braniti interese svojih članova.

Samostalni sindikat radnika komunalne privrede u FBiH – Kantonalni odbor Sarajevo počeo je pregovore o potpisivanju novog Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama radnika i poslodavaca u oblasti komunalne privrede u KS, s obzirom da je važeći Kolektivni ugovor istekao 31. decembra 2023. godine.

Vlada Kantona Sarajevo i Pregovarački tim Vlade nemaju sluha prema radnicima komunalne privrede te ne žele udovoljiti zahtjevima Sindikata da se povećaju plaće komunalih radnika za 100,00 KM”, navodi Sindikat u saopćenju za javnost.

Dodaju da su donijeli odluke o daljnjim koracima i to pokretanje tužbi, podnošenje inspekcijskih prijava prema firmama koje su prekršile zakonske obaveze, organizovanje štrajka upozorenja te generalnog štrajka na nivou svih komunalnih preduzeća u Kantonu Sarajevo.

The post Komunalni radnici u KS izlaze na proteste: “Vlada nema sluha prema radnicima, pokrećemo tužbe” appeared first on Sarajevska sehara.

sarajevskasehara.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU