Košarkaški klub „Bersellum“ Turbe / Mnogo izazova a još uvijek tu!

Na inicijativu sportskih entuzijasta u Turbetu je 2010 godine, osnovan Košarkaški klub „Bersellum“, a ime je dobio po nekadašnjem nazivu ovog mjesta.

U prvoj takmičarskoj sezoni klub je nastupio u A-2 ligi grupa sjever Bosne i Hercegovine sa seniorskim sastavom sastavljenim od igraca iz Turbeta.

Nedugo potom formiraju se i mladje selekcije u muskoj konkurenciji (pionira, kadeta, i juniora) te ženske selekcije pionirki i kadetkinja. Sve omladinske selekcije košarkaskog kluba Bersellum nastupale su u Ligi mladih SBK.

Klub je od osnivanja do danas nailazio na razne probleme, od toga da je ostao bez financijske podrške drugu godinu od osnivanja, do toga da je ostao bez trenera u sezoni 2015/16 godina.

Ipak, velikom željom, trudom i radom bivših i sadašnjih igrača, te ostalih članova kluba, klub ulazi u reorganizaciju s ciljem da se isti dovede u stabilno stanje, kako bi nastavio sa svojim radom i bio konkuretan ekipama iz okolnih gradova.

Par godina poslije, pokazalo se da su učinjeni koraci bili pravi, kaže nam Nedim Smajlović, predsjednik i  trener  KK „Bersellum“ Turbe.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU