Košarkaški savez BiH bivšem selektoru Bosniću mora isplatiti više od 100.000 KM

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine je izgubio spor pred Arbitražnim tribunalom Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) pa će morati platiti 55.000 eura bivšem selektor Vedranu Bosniću, potvrđeno je za portal Klix.ba.

Presuđeno je i da će Savez uz isplatu 55.000 eura bivšem selektoru morati platiti i određenu kamatu.
Predsjednik Saveza Dalibor Miloš je, kako saznajemo, stupio u kontakt s Bosnićem, ali ga je ovaj košarkaški trener uputio na svog advokata.

Košarkaški savez BiH u ovom trenutku nema novca da isplati Bosnića, a saznajemo da bi sve košarkaške reprezentacije mogle biti i suspendovane ukoliko bivši selektor bude insistirao na isplati.

Podsjetimo, Bosnić je prošlog ljeta, također putem advokata, zatražio raskid ugovora s KS BiH. Između ostalog, u zahtjevu se navodilo kako KS BiH nije ispoštovao obaveze prema aktuelnom šefu stručnog štaba.

“Moram priznati da smo iznenađeni ovim potezom. Istina je da postoji dug prema selektoru za prvi kvartal 2022. Sve obaveze iz prethodnih godina su uredno isplaćene selektoru, zaključno s 31. decembrom 2021. godine, kao i nagrada za plasman na Evropsko prvenstvo. I to isključivo selektoru. Cjelokupna bh. javnost je upoznata s tim da KS BiH zaista čini sve kako bi osigurao najbolje moguće uslove za sve selekcije, uključujući i one najmlađe. Da nismo dosad to uradili, sigurno ne bismo ni imali rezultate koje u posljednje vrijeme ostvarujemo. Borimo se na sve načine, vratili smo veliki broj dugova, što nije bilo lako. Selektor je upoznat s tim, stoga sam lično šokiran njegovom odlukom. U svakom slučaju, uskoro bi trebao zasjedati Upravni odbor Saveza i izjasniti se po pitanju zahtjeva selektora Vedrana Bosnića”, rekao je tada generalni sekretar KS BiH Amer Čolan.

Upravni odbor KS BiH je nedugo poslije toga imenovao Adisa Bećiragića za novog selektora reprezentacije.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU