KRAJIŠNIK ŽIVI AMERIČKI SAN: Dvije Amerikanke su mi nudile brak, ali ja nemam američki pasoš

Jedan od najpopularnijih Krajišnika u dalekoj Americi je nesumnjivo pjevač Amir Grand. Amir se, moglo bi se tako napisati i reći, već uveliko preselio u tu prekookenasku zemlju,ali ipak nije tako. Amir je na relaciji Amerika-Bosna i Hercegovina, odnosno njegova Krajina, ali je više tamo već ovamo.

Dok se mnoge njegove kolege kada odu u Ameriku bore za publiku i posjetu, kod Amira to nije tako. Svi klubovi, diskoteke su pune gdje god dođe, a recept za njegov uspjeh nije htio otkriti ili ga i nema.

krajišnik živi američki san: dvije amerikanke su mi nudile brak, ali ja nemam američki pasoš

-Ne znam ni sam šta da kažem na sve to. Taman kada sam htio da se vratim dobio sam poziv, ne za jednu, već za tri svadbe. A, jedna je bila u Meksiku, gdje se udavala jedna naša djevojka za jako bogatog Meksikanca. Obzirom da mi strani jezici veoma dobro idu, a govorim ih šest, tako da mi nije bilo teško naučiti poveći broj i meksikanskih pjesma. Ja sada trenutno iz ove moje perspektive živim, ne američki san, već američki život – rekao nam je Amir Grand, koji dolazi iz jako muzikalne porodice.

Nakon održane svadbe u Meksiku Cancun, Amir se opet vratio u Ameriku gdje ima dogovorene nastupe u Njujorku, Utica, Fort Wayne…, a za Novu godinu pjevat će u Utici.

krajišnik živi američki san: dvije amerikanke su mi nudile brak, ali ja nemam američki pasoš
krajišnik živi američki san: dvije amerikanke su mi nudile brak, ali ja nemam američki pasoš

Na pitanje kako i na koliko ima radnu i boravišnu vizu, Amir se zagonetno nasmijao i rekao nam, da možda on ima američki pasoš?!

-U mom životu se izdešavalo toliko divnih i pozitivnih stvari, a jedna je od tih da su mi čak dvije Amerikanke, jedna Meksikanka te jedna djevojka iz Australije, sa boravkom u Njujorku nudile brak. Što bi se reklo sad i odmah. One se zaljubile, a ja nisam. A, ja ne ulazim u brak bez ljubavi. U Njujorku bi čak, da sam pristao, kao svadbeni poklon dobio stan u samom centru grada. Ne, nemam američki pasoš, ali svi papiri su uredni.

Amir je još rekao da će nakon Nove godine opet malo za svoju Krajinu, pa nakon kraćeg predaha opet put pod noge.

Bato Šišić

The post KRAJIŠNIK ŽIVI AMERIČKI SAN: Dvije Amerikanke su mi nudile brak, ali ja nemam američki pasoš appeared first on Express.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU