Krenula turistička sezona u Hrvatskoj. Otvorena su 133 hotela i 65 kampova

Proteklog je vikenda krenulo jače aktiviranje turističkih kapaciteta s otvorena 133 hotela i 65 kampova, izvijestila je Hrvatska udruga turizma (HUT), koja smatra da je sada nužno što prije pokrenuti ciljane promotivne kampanje na ključnim tržištima.

“S obzirom na ukupnu situaciju možemo biti zadovoljni prvim turističkim brojkama. Kvalitetna epidemiološka situacija temelj je ostvarivanja rezultata ove godine i tu smo među najboljima u Europi. To trebamo maksimalno iskoristiti u idućem razdoblju, počevši od – danas, jer ništa se neće dogoditi samo po sebi, nego moramo intenzivno početi komunicirati na ključnim tržištima kako bi privukli goste”, ističe direktor HUT-a Veljko Ostojić.

Naglašava da se, uz finaliziranje dogovora o jednostavnijem i bržem postupku ulaska turista s ključnih emitivnih tržišta u Hrvatsku, moraju pokrenuti i koordinirane i ciljane promotivne aktivnosti na tim tržištima.

more u hrvatskoj izvrsne je kakvoće - vrisak.info

Za nastavak otvaranja kapaciteta Ostojić ključnim drži postizanje preciznih dogovora s državama-glavnim emitivnim tržištima o nesmetanom putovanju u Hrvatsku i nazad, a što se, prema najavama ministra turizma, očekuje najkasnije do sredine lipnja.

HUT predviđa da će se do kraja maja otvoriti kampovi u Istri, Kvarneru i Dalmaciji, kao i dodatni hoteli, dok se u junu očekuje potpuno otvaranje većine hotela i svih ostalih turističkih usluga u destinacijama.

Iznoseći osnovne informacije o ovogodišnjoj ljetnoj sezoni uz ostalo podsjećaju da strani turiste koji su državljani zemalja EU prilikom ulaska u Hrvatsku trebaju predočiti jedan od dokumenata kojim se potvrđuje rezervacija smještaja – rezervaciju smještaja u hotelu, kampu ili drugoj vrsti smještajnog objekta; ugovor o zakupu u kampu; ugovor o stalnom vezu u luci nautičkog turizma; potvrdu o rezervaciji za vez u luci nautičkog turizma ili vaučer putničke agencije.

hrvatska – transturist d.d. tuzla

Dokument kojim se potvrđuje rezervacija smještaja u Hrvatskoj mora sadržavati – mjesto/adresu smještajnog objekta na kojoj će gost boraviti, kontakt broj telefona i duljinu boravka tj. datum kada gost planira izlazak iz Hrvatske.

Osim potvrde rezervacije razlozi za ulazak u Hrvatsku mogu biti neodgodivi osobni razlozi, ili poslovni razlozi / gospodarski interes (poziv gospodarskog subjekta, interes gospodarskog subjekta za dolazak pojedinca, poziv na poslovni sastanak, vlasništvo nad nekretninom ili plovilom (ili nositelj leasinga za plovilo), vlasništvo nad trgovačkim društvom ili članstvo u upravi trgovačkog društva).

Turisti dobivaju letak s preporukama

Turisti na granici dobivaju letak s općim i posebnim preporukama i uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a iz HUT-a podsjećaju uz ostalo podsjećaju da za državljane EU ne postoji obveza samoizolacije.

Podsjećaju i da građani iz EU ali i zemalja izvan EU sve informacije o mogućnostima ulaska u Hrvatsku mogu dobiti upitom na mail adresu – uzg.covid@mup.hr.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU