KRIMINALCI SU PRIJETILI MOJOJ DJECI: Šako otkrio jezive detalje

Šako Polumenta (55) progovorio je s čim se sve nosio tokom pjevačke karijere.

Šako kaže da su mu kriminalci, koji su usko povezani s estradnom mafijom, prijetili djeci nakon što je odbio pristati na ikakve ucjene. Pjevač je ispričao da su pokušali ucijeniti ljudi koji su već ranije reketirali neke njegove kolege, ali da nije pukao pod pritiskom i umalo ugrozio najmilije.

-Sjećam se da je baš bilo gusto. Estradna mafija vlada, samo je pitanje koga će targetirati. Narod nema pojma koliko pjevača je zapravo u tome, koliko se njih nije uspjelo oduprijeti pritisku. Nisam dozvolio da me bilo ko ucjenjuje, zato sam se povukao i nisam pjevao na prestižnim mjestima, nego sam išao u dijasporu. Morao sam se snaći i brzo misliti. Kad su vidjeli da ne padam na provokacije, počeli su spominjati moju djecu, počeli su prijetiti i spominjati neke bombe. Nisam se dao uplašiti i bio sam dostojanstven iako mi nije bilo svejedno – kaže Šako, pa dodaje:

-Samostalan sam izvođač, za razliku od 90 posto estradnjaka, koje gura mafija ili veze koje imaju s jakim ljudima ili sponzorima… Mnogi nemaju hitove, već samo izađu i pjevaju moje pjesme. Krimosi su me startali gdje god da krenem, Švicarska, Njemačka, ma svuda! Proganjali su me svaka tri mjeseca. Mnogi su se prepustili, ja nikada nisam i zato sam trpio sankcije, svađao se, nema gdje me nisu zabranjivali kad čuju da imam nastup. Nisam mogao pjevati ni u jednom klubu koji oni drže. Najveće zvijezde kod nas su imale tih problema, a ja sam se uspio izboriti za sebe i svoje mjesto.

The post KRIMINALCI SU PRIJETILI MOJOJ DJECI: Šako otkrio jezive detalje appeared first on Express.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU