KROMPIRUŠA BOLJA NEGO U PEKARA….AKO SE DRŽITE RECEPTA – TNTPortal

krompiruša bolja nego u pekara….ako se držite recepta – tntportal


Sastojci

  • 600 gr brašna
  • 400 ml vode
  • 2 kašike ulja
  • 1 ½ kg krompira
  • 2 luka
  • so, biber, ulje


Način pripreme

Brašno umijesite sa vodom i 2 kašike ulja. Ostavite da odstoji 15 minuta, podijelite na dva dijela i premažite uljem. Ostavite da odstoji još pola sata pa razvucite što tanje moguće. Krompir ogulite i izrežite na kockice pa pomiješajte sa sitno sjeckanim lukom. Posolite, pobiberite pa redajte na jufku. Zamotajte jufku i poredajte u namašćenu tepsiju Pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni dok ne porumeni.


(Preuzeto sa: receptizatren.club)


..

Izvorni članak

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU