Naime, kroz godine iskustva, nagledali su se svega i svačega, a nekada omijlena hrana im se, kako naglašavaju, doslovno zgadila. Prema njihovim odgovorima nisu sigurne ni supe, ni umaci, ni suši, a led pogotovo. Neki su išli do te mere i rekli da ne bi nikad jeli u restoranu jer se hrana po nekoliko puta prepakuje i rok joj je odavno istekao.
Na društvenoj mreži „Reddit“ otkrili su sve tajne koje se kriju u kuhinjama mnogih lokala.
Korisnik pod imenom seagullhunter otkrio je da ne bi nikad jeo supu: „Nikad se ne ohladi prikladno uveče u velikim loncima i ostaje mlaka satima“.
„Dodatke hrani, ali i piću treba izbjegavati. Limuni, limeta, pomorandže i slično gotovo nikad se ne operu kako treba, a konobari i poslužitelji uzimaju ih rukama u 95 odsto slučajeva. To mi smeta“, ispričao je korisnik bgar0312.
„Bilo kakvi umaci sa sirom uglavnom nemaju sir“, otkrio je Bradleyd00. „Bilo kakav sirni umak, bez obzira kako „fensi“ zvuči, napravljen je od 95 odsto putera i malo kremastog sira, tek toliko da se osjeti sir. Ozbiljno vam kažem, to je pola vašeg kalorijskog dnevnog unosa u maloj činiji.“
„Radim u suši restoranu. Nikad, baš nikad nemojte naručiti „spicy yellowtail“ ili „spicy Hamachi roll“. To je u suštini meso za riblji burger. Svi ostaci od sjeckanja različitih vrsta ribe čuvaju se zajedno, sjeckaju i miksaju sa sriracha umakom i drugim stvarima. Nikad nije svježe i nikad ne možete da znate šta jedete. Mrzim to da radim i mrzim to da prodajem. Svaki šef kuhinje to misli. Ali to je jednostavan način da se zaradi novac s nečim što je zapravo otpad“, ispričao je dymlostheoni.
„Ništa nije svježe. To što naručujemo hranu je zapravo smijurija. Taj posao je prljav i iako bi sve trebalo da se baci nakon isteka roka, ne baca se. Ponekad se koristi i tri puta duže nakon isteka roka. Posuđe je retko kad dobro oprano. Ne mogu vam reći koliko puta sam vraćao šoljice jer je još uvek bilo ruža na ivicama. Salata se priprema golim rukama i to rade ljudi koje nikad nisam video da peru ruke, a barataju i novcem i prljavim posuđem i puterom od kikirikija i ostalim.“
Prema Džejkobiju Ponderu, kuvaru iz Atlante, ako namjeravate da idete u restoran koji je poznat po nečemu posebnom, poput mjesnih restorana ili restorana s plodovima mora, obično ćete naručiti nešto u skladu s onim za šta taj restoran tvrdi da je njihova specijalnost.
BONUS VIDEO:
KUVARI OTKRILI ŠTA NE NARUČUJU U RESTORANU Kad čujete razlog, smučiće vam se omiljena jela, u tijelu prave haos appeared first on Aloonline.ba.