30.5 C
Sarajevo
Četvrtak, 30 lipnja, 2022

  Kvalitetno i dostupno obrszovanje – vizija bolje budućnosti!

  Pristup kvalitetnom obrazovanju hiljadama djece kojoj je ovo pravo bilo uskraćeno osnovni je cilj projekta „Jačanje socijalnog uključivanja – jednako i kvalitetno obrazovanje za podršku uspješnog razvoja djece sjeverozapadnog Balkana 2016-2018“.

  U protekle četiri godine, Save the Children je aktivno radio na stvaranju potrebnih preduslova, podršci sistemu i okruženju koje omogućava pristup kvalitetnom obrazovanju za svu djecu.

  Projektom su obuhvaćene tri oblasti-pristup kvalitetnom obrazovanju u oblasti ranog rasta i razvoja, uključivanje djece sa poteškoćama u obrazovni sistem, kao i podučavanje i učenje zasnovano na ishodima učenja usklađenim sa međunarodnim standardima.

  Na samom kraju realizacije projekta ćemo, tokom jednodnevne konferencije, napraviti pregled glavnih rezultata i postignuća koji su ostvareni kroz projekat, osvrnuti se na primjere dobre prakse, kao i na izazove u budućoj implementaciji aktivnosti.

  Konferencija će se održati: u Sarajevu (hotel Ibis), 29.10.2019. godine, u periodu od 11.00 do 15.30 sati.

  kvalitetno i dostupno obrszovanje - vizija bolje budućnosti!kvalitetno i dostupno obrszovanje - vizija bolje budućnosti!kvalitetno i dostupno obrszovanje - vizija bolje budućnosti!

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  MOŽDA VAS ZANIMA
  DRUGI UPRAVO ČITAJU