LEPA BRENA NIKAD ISKRENIJA: Moj brak je daleko od idealnog

Jedna od najvećih regionalnih muzičkih zvijezda Lepa Brena svoju intimu rijetko iznosi u javnost. Uvijek je sa mjerom pričala o braku, djeci, bolesti i sretnim trenucima.

Ipak, Brena se odvažila i potpuno otvoreno pričala o krizi u braku sa bivšim teniserom Bobom Živojinovićem i povjerila se da joj u određnim trenucima nije bilo nimalo lako. Brena je govorila da se njena zajednica ništa posebno ne razlikuje od onih svakodnevnih, ističući da je između nje i Bobe dolazilo do sukoba mišljenja:

– Nijedan brak nije idealan, pa tako nije bio ni moj. Dolazilo je do sukoba mišljenja, kao u svakom braku. Ipak mi živimo na Balkanu. Muškarcima morate da date neki prioritet u svakom slučaju. S druge strane, odlično znamo da su muškarci odgojeni da imaju prioritet u svemu i vole da se hvataju za neke „brze vozove”, zapravo za neke žene kao što sam ja. Individualne i samostalne. Uvijek sam znala da se izborim – to je u svakom slučaju tako, Balkan je poznat po tome. Neko sam ko gaji tri momka u kući, zato sam vodila računa da ih naučim da poštuju ženski rod. Učila sam ih da ako su s nekom djevojkom, nemaju osjećaj da su kupili neki lijep ormar ili komad namještaja pa će ga jednog dana zamijeniti.

-Ako i do toga dođe, onda treba da pronađu jedan džentlmenski način kako da to urade. Znam koliko postoji agresivnosti prema ženama i djeci, ali i prema starijim ljudima. Kod nas je sve u fazonu: ko ima veći mišić, taj može sve. I šta sad, da li mi žene treba da nosimo pištolj u pantalonama da bismo se branile od nekog ko je pijan ili iskompleksiran?! Ozbiljan je to problem još uvijek kod nas – rekla je Brena i otkrila da li je nekada Bobu nakon svađa tjerala iz kuće:

– Mi to ne radimo, sve probleme rješavamo razgovorom. Ipak, imamo djecu i porodicu, a to je naš zajednički interes zbog kojeg je vrlo važno da izbrojite do deset. Ja sam praštala i brojala jer više nismo samo mi u pitanju, već i djeca. Jedina stvar koju nikada nisam dozvolila je da se pređe određena granica, gdje supružnici uništavaju integritet i dostojanstvo jedno drugom. To je nešto što nikada ne dozvoljavam.

-Kompromis mora da postoji, pravimo ga zbog djece i ne dižemo tenziju kada nema potrebe. Ne treba ona da trpe zbog naših razmirica. Tvrdim da bez dogovora i kompromisa nijedan brak ne može da opstane, pa ni moj – bila je iskrena Lepa Brena

Piše: N. N.

The post LEPA BRENA NIKAD ISKRENIJA: Moj brak je daleko od idealnog appeared first on Express.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU