Lepa Brena poručila bez pardona: “Niko mi nije ni do koljena”

Najpopularnija ragionalna zvijezda Lepa Brena u velikom intervjuu obratila se svojoj publici i svima koji je i vole i ne vole i bez zadrške progovorila o sebi kao o brendu. Osim o sebi, otkrila je kako gleda na društvene mreže, pričala je o porodici, ali i slobodnom vremenu.

Brena je, najprije, progovorila o “Grand” produkciji u kojoj su Saša Popović i ona pružili šansu mladim talentima da nađu svoj put do zvijezda:

– Mi smo otvorili produkciju ‘98 godine i upoznala sam ovu mladu djecu kojoj smo dali jednu najčistiju platformu i da pokažu svijetu kako mogu i koliko mogu da izdrže, između ostalog, i pritisak javnosti. Znate, javnost je divna dok ste mladi, lijepi, siromašni i potičete iz radničke porodice pa niste imali ni za cipele. Onda kada obučete Dior, Chanel i tog Louis Vuitton – a, koji je kod nas popularan, što ste uspješniji polako stičete opoziciju i onda se susrećete sa tim. Sa druge strane, mnogi od nas, makar kada sam ja u pitanju radom sam stekla sve i pjesmom. Nisam imala ni mentore, ni sponozore, ni bogate uticajne moćne mecene, kao što je to danas – kaže Brena i nastavlja:

– Ja zapravo ne znam ni kojim putem se dolazi do svega toga, jako sam individualna u svojoj krativnosti i onda ne želim nikome da se zahvaljujem jer su to sitnice koje mogu sebi da priuštim. Mislim da se kredibilitet stiče vremenom. Kada steknete poštovanje onda kupite sebi auto, kuću pa platite album. Nekako radiš sve sam i to je uspjeh. Moja moć je da razveselim ljude i okupim.

Brena kaže da je danas brine mnogo toga, od porodice koja je izgubila primat do društvenih mreža.

– Ima toliko agresija da ljudima koji su labilni svašta pada na pamet. Društvene mreže su pokazatelj čitave destruktivnosti svijeta. Kada vidite Instagram djevojčice od 16 ili koju godinu više to su isti nosevi, ista usta nampumpana, obrve, fotošopirane priče gdje ne vidite da je to dijete nego nekog ko predstavlja sebe po modelu koji nameće svjetska medijska propaganda, svi napućeni i seksi. Ne ide se ka tome da se formira svijest da mladi ljudi treba da grade svoje znanje i edukaciju. Kada si mlad svako je lijep, ali ne može da se živi od fizičkog izgleda. Čim pogledam neki tik – tok ja mogu da vam kažem psihološki profile takve ličnosti. U cijelom svijetu stvari izmiču kontroli – smatra Brena.

– Roditelji su prezaposleni, a djeca se formiraju u kući i u školi, ali socijalni život im je telefon. Nije ljubav lajk na Instagramu ili srce, ljubav je energija uživo. Niko ne zna da započne razgovor na normalan način. Normalno je imati uspješnu i neuspješnu ljubav i posao ali se kroz to formirate. Ako nije prava osoba, patiš jedan, pet, deset dana ali poslije ustaješ i ideš dalje jer život ide dalje.

Muzička zvijezda smatra da je ključ svega porodica koja je izgubila na značaju.

– Nove generacije nemaju prag tolerancije ili ne žele da prave balans i da malo mudrije prave odnose između bračnih parova. Borimo se za opstanak ćelije društva kao što je porodica, nove generacije su kratkih nerava i ne žele da praštaju. Hoće da žive sada i odmah i tako uvijek. Jednog dana kada postanu zreliji shvate da su neke stvari mogli drugačije. Sve što ima trajanje, ima i kvalitet. Drvo mladica uvijek ima potporu još dva drveta koja ga drže, ali kada pusti korjen onda može i bez njih.

Publika s nestpljenjem iščekuje nove pjesme, pa smo je pitali da li se nešto krčka.

– Pripremiću obećavam ali moram mentalno da se posvetim tome. Ne može sve odjednom. Sada svi izgaramo oko novina vezanih za čarape koje radimo, djeca imaju svoje biznise. Dosta nastupam, a za pjesme moram da budem potpuno u tome glavom.

Brena kaže da ju je formirala majka.

– Živjela sam u porodici koja nije bila ni patrijarhat, ni matrijarhat. Očev autoritet se nije osporavao, mama je govorila ako ne možemo da riješimo problem, riješićete ga sa tatom. Odrasli smo u vrijeme svih tehnoloških otkrića, kupili smo “stojadina” čim se pojavio. Napravili smo restrikciju, otac je bio medicinski tehničar, a majka krojačica ja sam počela da pjevam sa 16 godina i stavljala sam novac na gomilu porodičnu. Zarađivala sam pola tatine plate. Stajao nam je novac u jednoj ladici i mama je pravila raspored budžeta. Vikendima smo putovali, ručali u restoranu i išli na ljetovanje, imala sam lijepo djetinjstvo – kaže Brena i osvrće se na školovanje:

– Nosili smo uniforme i poštovali profesora, ustajali kada je ulazio. Bila sam dobar đak ali sam počela rano da se ističem u pjevanju. U petom razredu sam bila kažnjena i morala sam na takmičenje, a meni to nije bila kazna. Bila sam nemirna i hiperaktivna. Znala sam i da se bijem, ali sam uvijek izvlačila deblji kraj jer sam bila najmanja, a najnestašnija. Nije bilo mobilnih telefona, niti sjedenja ispred TV, večerali smo, odgledali crtani Kalimero, kupali se i poslije pola osam, kada počinje Dnevnik koji gleda tata, nismo imali prava da gledamo televiziju. Mada tada si na TV – u mogao da vidiš samo najpametnije, ove danas gluperde koje gledamo u cijelom svijetu je užas. Ta količina neukusa, nekulture, agresije je prešla granicu. To ostavlja trag na mlade ljude.

U kući sa suprugom i trojicom sinova, Brena je postala željna ženskog društva i ženskih tema.

– Cijeli život sam uglavnom u muškom društvom, volim da budem sa prijateljicama da se smijemo i šalimo. Najbolje kada odemo negdje gdje nisam poznata. Tada obujem patike, obučem farmerke i vežem kosu pa gledam druge ljude.

Lepa Brena nije ulazila u estradne svađe, niti odgovarala na neke prozivke.

– Ako odgorite na napade, vi tome dajete kredibilitet. Niko nema pravo na svijetu da takne Lepu Brenu jer sam je pravila ja. Ona je korektna, pjeva i zabavlja ljude, šuti i radi svoj posao i nikoga ne dira. Niko joj nije ni do koljena ne da bih podcijenila nekoga nego to govore rezultati. Ne dozvoljavam nekom šljamu da se približi ili priča na tu temu iz poštovanja. Dokle god imam pjesmu i energiju ja ću raditi, obećava muzička zvijezda.

(express/informer)

The post Lepa Brena poručila bez pardona: “Niko mi nije ni do koljena” appeared first on Express.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU