Lidl završio izgradnju svog prvog objekta u Bosni i Hercegovini

Njemačka kompanija “Lidl” ovih dana završava izgradnju objekta u Bijeljini započetu krajem septembra prošle godine. NoviGlas je provjerio, da li je Lidl BiH već počeo da traži radnike?

Na lokaciji pored nove autobuske stanice, na uglu ulica Šabačkih đaka i Raje Banjičića, Bijeljinci već neko vrijeme mogu vidjeti skoro završen objekat koji praktično čeka useljenje i otvaranje.

Ipak, iz “Lidla” se, kao i do sad, ne oglašavaju mnogo po pitanju daljih koraka.

Prema ranijim najavama, “Lidl” bi u BiH mogao da zaposli oko 2.000 radnika, a kako NoviGlas saznaje, prilikom prijema radnika kompanija nije tražila posredovanje Filijale Zavoda za zapošljavanje u Bijeljini.

Iako svi s nestrpljenjem iščekuju otvaranje, za sada datum još uvijek nije poznat, kao ni to da li je njemački gigant već našao radnike u našem gradu i da li će ih “povlačiti” sa Biroa. Ranije se u medijima pojavila informacija da je otvaranje “Lidla” planirano za 2024. godinu.

Objekti u drugim gradovima nisu završeni, a imajući u vidu “Lidlovu” dosadašnju praksu u okolnim zemljama da u isto vrijeme otvara sve prodajne objekte u jednoj državi, izvjesno je da će se čekati još neko vrijeme.

Ukupna imovina Lidla u BiH na kraju prošle godine premašila je vrijednost od 83 miliona KM. Tu spadaju ukupni kapital, obaveze i vanbilansna evidencija. Dugoročna imovina je premašila iznos od 42 miliona maraka. (Foto: Novi Glas)

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU