Mladi iz Busovače snimili prvi igrani film pod nazivom “Hvala”

Biti zahvalan onim što imaš jer to te čini čovjekom – je poruka koju je 17 mladih entuzijasta Fotokluba iz Busovače prenijelo ovim filmom, koji je nastao kao rezultat trodnevne, praktične, filmske radionice. Osim kamere, scenarija, ideje i glume, autori su i originalne muzike koja je pratila ovu veoma dramatičnu filmsku priču. Film “Hvala” je realan osrvt na današnji materijalni svijet koji ovi mladi ljudi veoma kritički prikazuju u svom debitantskom djelu. Jezik filma i potpuno novi način promatranja filma kao umjetnosti je sasvim izvjesno nova ljubav ovih mladih ljudi, koji će se u septembru takmičiti sa ostalim filmadžijama na 5. Viva film festivalu za jednu od prestižnih nagrada.

Pokrovitelj ove radionice je bila Ambasada Republike Indonezije u BiH, a tu su i stalni prijetelji koji podržavaju mlade u BiH i njihov kreativni izraz; Avtera BH, Mekline, VW, Porsche BiH, BHRT, SlovakAid, Canon, dji, Podravka i Lipa voda….

Viva karavan ne staje i već ovog vikenda putuje u Visoko gdje će se održati 14. ovosezonska radionica za mlade “Od ideje do realizacije filma”.

federalna.ba/Viva škola filma

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU