16.6 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 27 rujna, 2021

Lovrinović primio ambasadora Slovačke i delegaciju veterana vojske Slovačke

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Nikola Lovrinović primio je danas ambasadora Slovačke Republike u BiH Martina Kačoa i delegaciju veterana Vojske Slovačke iz sastava Inženjerijskog bataljona nekadašnjeg UNPROFOR-a, koji su učestvovali u obnovi infrastrukture u BiH.

Gosti iz Slovačke, koji su prije 25 godina učestvovali u izgradnji mosta Bijela u Salakovcu kod Mostara i drugih objekata na području Sarajeva, Visokog, Vareša i Zenice, izrazili su zadovoljstvo napretkom koji je postignut u Bosni i Hercegovini. Oni su pozvali političke strukture da rade na dodatnom unapređenju odnosa između Slovačke i Bosne i Hercegovine, za šta, kako je zajednički ocijenjeno na sastanku, ima mnogo prostora.

Lovrinović upoznao je goste iz Slovačke sa rezultatima Proljetnog zasjedanja Parlamentarne skupštine NATO-a (PSNATO), koje je prošle sedmice okončano u Bratislavi.

Naglasio je da države članice PSNATO-a smatraju da partnerstvo Alijanse sa BiH nema alternativu, te apostrofirao poziv PSNATO-a svim političkim subjektima u našoj zemlji da intenziviraju unutrašnji dijalog s ciljem prevazilaženja političke krize i ubrzanja procesa evroatlantskih integracija BiH.

Tokom dvodnevne posjete BiH, gosti iz Slovačke obići će infrastrukturne objekte koje su gradili tokom službovanja u Misiji UNPROFOR-a u BiH, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) J.Č.


0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima