Maja Miralem zasjala na Austrijskom balu u Vijećnici

Treći Austrijski bal u Bosni i Hercegovini održan je sinoć u prelijepom ambijentu sarajevske Vijećnice.

Spoj glamura, elegancije i romantike još jednom je posjetioce ostavio bez riječi, a organizatore je  obradovala činjenica da ovaj kulturni događaj polako postaje tradicionalan. Austrijska ambasada u Sarajevu, Grad Sarajevo i Grad Beč, sa svojim partnerima i sponzorima treću godinu zaredom okupili su veliki broj gostiju iz političkog, kulturnog i općenito javnog života u BiH.

austrijski bal3

Vijećnicom su odzvanjale note klasičnih kompozitora Franza Schuberta, Wolfganga Amadeusa Mozarta, ali i modernijih plesova kao što je tango. Austrijski bal otvorili su članovi plesnog kluba “Aster“, a upotpunili renomirani umjetnici Sonja Šarić i Wilfried Zelinka, iz Opere Grada Graza, ali i Robert Werner, poznati pijanista i zabavljač iz Beča.

– Vijećnica je oduvijek bila hram kulture, a večeras izgleda bajkovito. Drago mi je da smo uspjeli napraviti tradiciju od ovako divne manifestacije. Mogu vam obećati da će Austrijski bal iz godine u godinu biti sve kvalitetniji i bolji- kazao je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka koji je događaj otvorio prvim plesom.

austrijski bal-maja miralem

Treći Austrijski bal vodili su Maja Miralem i Dejan Kurkić. Urednica i voditeljica BHT 1 zablistala je na crvenom tepihu i dobila je veliki broj komplimenata za odličan stajling i besprijekoran izgled.

maja miralem-pripreme

– Kao Sarajka sam vrlo sretna što se jedna ovakva manifestacija dešava u glavnom gradu BiH. Znam koliko su ljudi na čelu sa Zinaidom Jamakosmanović, Vedranom Marčetom i ostalim prethodnih godina učinili da zaživi Austrijski bal. Naravno, tu je veoma bitan i Martin Pammer koji je bio počasni gost, a koji je pokrenuo cijelu priču kao ambasador Austrije. Vijećnica je pravo mjesto za jednu ovakvu glamuroznu manifestaciju i voljela bih kada bi ona bila domaćin većine ovakvih događaja. Građani Sarajeva, ljubitelji plesa i klasične muzike imali su priliku da uživaju u jednoj pravoj bajci, i sigurno da je Sarajevo bilo centar regiona. Drago mi je da sam bila dio ovog spektakla za koji sam se pripremala nekoliko dana. Za moj stajling je bio zadužen odlični salon vjenčanica Hill’s, a, za make-up, osoblje salona „Allure“. Nisam znala da postoji jedan ovakav salon ljepote u Sarajevu, a posebno u Vrazovoj, jer živim u blizini. Od sada ću redovno odlaziti u salon „Allure“ u Vrazovoj 16. Ambijent je predivan, a Amina me je divno našminkala i osjećala sam se kao princeza dostojna bala – kaže na kraju Maja Miralem.

Photo by Haris Karamehmedović

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU