Masovni ubica u Srbiji uhapšen nedaleko od Kragujevca

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije potvrđeno je da su pripadnici MUP-a nakon opsežne potrage uhapsili U. B. (2002. godište) u okolini Kragujevca.

“On se sumnjiči da je noćas vatrenim oružjem usmrtio osam osoba i ranio 14”, navodi se u saopštenju iz MUP-a Srbije.

Dodaje se da su povrijeđene osobe zbrinute u bolnicama.

“Policija nastavlja dalji rad na rasvjetljavanju svih činjenica i okolnosti ovog događaja”, dodaje se u saopštenju.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić pucnjavu kod Mladenovca nazvao je terorističkim činom.

Ministarstvo zdravlja Srbije uputilo je apel građanima da su potrebni davaoci krvi za ranjene u pucnjavi koja se dogodila tokom noći kod Mladenovca. Potrebna je krv svih krvnih grupa, naveli su iz Ministarstva zdravlja.

Dvadesetjednogodišnji napadač otvorio je vatru iz automatskog oružja, prvo u selu Dubona, a potom u selima Malo Orašje i Šepšin.

Na mjesto događaja odmah su upućene jake policijske snage, a Ministarstvo unutrašnjih poslova pokrenulo je akciju “Vihor” u kojoj učestvuju specijalne jedinice, kao i helikopterska jedinica policije.

Srbijanska policija je raspisala potjernicu za 21-godišnjim napadačem inicijala U. B.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić pucnjavu kod Mladenovca nazvao je terorističkim činom, javila je Radio-televizija Srbije, javni medijski servis.

Prema nepotvrđenim informacijama iz policije, koje prenose mediji, izolovan je “rejon gdje se pretpostavlja da se krije napadač” i vrši se detaljna pretraga. Prema pisanju medija, više od 600 policajaca učestvuje u potrazi za napadačem.

Napadač je još uvijek u bjekstvu, a na terenu je angažovana i specijalna antiteroristička jedinica koja vrši pretragu. Zatvoreni su svi izlazi iz Mladenovca ka Beogradu zbog potjere za napadačem.

Nasumično pucajući po školskom dvorištu u selu Dubona napadač je ubio mladog policajca i njegovu sestru, te ranio više osoba, objavljeno je na web stranici RTS-a.

Na terenu su mnoge ekipe hitne pomoći.

Mediji javljaju kako je 13 u napadu povrijeđenih osoba zbrinuto u Urgentnom centru u Beogradu, u bolnici “Dragiša Mišović” i u bolnici u Smederevu. Ranije je javljeno kako je sedam osoba u napadu zadobilo teže povrede.

Prema nezvaničnim informacijama iz bolnice u Smederevu, tamo je prevezeno deset osoba, od kojih su četiri osobe podlegle zadobijenim ranama.

Ministarstvo zdravlja Srbije uputilo je apel građanima da su potrebni davaoci krvi za ranjene u pucnjavi koja se dogodila tokom noći kod Mladenovca, javlja Anadolija.

Potrebna je krv svih krvnih grupa, naveli su iz Ministarstva zdravlja.

Još uvijek se niko od srbijanskih zvaničnika nije oglasio sa zvaničnim informacijama o napadu, a prema posljednjim informacijama u Mladenovac je stigao ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić.

Konferencija ministrice zdravlja Danice Grujičić zakazana je za 7:30 sati.

Napad u selima kod Mladenovca je drugi smrtonosni napad vatrenim oružjem koji se dogodio u Srbiji u dva dana.

Prvi napad dogodio se u srijedu, kada je u beogradskoj osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar“ učenik sedmog razreda (13) ubio osmero učenika i radnika obezbjeđenja te ranio više osoba.

AA

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU