8.8 C
Sarajevo
Četvrtak, 21 listopada, 2021

Matanović predao vjerodajnice predsjedniku Republike Italije

 Veleposlanik Bosne i Hercegovine u Republici Italiji Slavko Matanović predao je vjerodajnice predsjedniku Republike Italije Sergiou Mattarelli na svečanoj ceremoniji u Predsjedničkoj palači Quirinale u Rimu.

Tijekom razgovora koji je održan nakon ceremonije, veleposlanik Matanović je kazao da je Bosna i Hercegovina zainteresirana za dalje unapređenje bilateralnih odnosa dviju zemalja, naglasivši da su gospodarstvo, transport, poljoprivreda, turizam, te primjena novih tehnologija, neke od oblasti gdje bi se ta suradnja mogla unaprijediti.

Izražavajući spremnost za daljim jačanjem bilateralnih odnosa Italije i BiH, Mattarella je podsjetio na to da su dosadašnji bilateralni odnosi Italije i BiH veoma dobri i bez otvorenih pitanja. U tom kontekstu, naglašen je značaj spoljnotrgovinske razmjene između naših zemalja.

Italija je među vodećim trgovinskim partnerima BiH, a osim toga nastavlja i pružati potporu BiH i u euroatlanskim procesima, te ohrabrivati BiH u sprovođenju političko-gospodarskih reformi koje će doprinjeti procesu pridruživanja BiH Europskoj uniji.

Izražavajući interes Republike Italije za jačanje regionalne suradnje i rad regionalnih organizacija, predsjednik Mattarella je izrazio i potporu aktivnostima Bosne i Hercegovine u regionalnim incijativama, poput Jadransko-jonske i Srednjeuropske incijative.

Zahvaljujući Matanoviću na prenesenim pozdravima iz Predsjedništva BiH, predsjednik   Mattarela je izrazio volju da u skoroj budućnosti posjeti Bosnu i Hercegovinu, saopćeno je iz danas iz MVP-a BiH.

(FENA)


0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
NAJNOVIJE
Možda vas zanima