6.6 C
Sarajevo
Nedjelja, 24 listopada, 2021

Medalje za bh. reprezentaciju i talentovanog Eldina Aletu na prestižnom takmičenju u Cambridgeu

Lijepe vijesti o talentu i pameti naše omladine još jednom dolaze iz Sarajeva, tačnije od Eldina Alete, učenika Richmond Park Secondary School Sarajevo. Nadareni srednjoškolac, koji je ovog ljeta završio drugi razred srednje škole, bio je dio reprezentacije naše zemlje i branio je njene boje na ovogodišnjem međunarodnom Owlypia takmičenju. Na globalnoj rundi u Cambridgeu u Engleskoj pokazao je svu svoju svestranost i pobrao lovorike u više kategorija takmičenja.

– Takmičio sam se u kategoriji ekonomija i biznis, u kojoj sam osvojio 2 zlatne i 2 srebrne medalje. Zlatne medalje sam dobio i na testu znanja i u kategoriji Team Spirit Challenge, takozvanom grupnom odgovaranju na raznovrsna pitanja, dok sam srebrnu medalju osvojio iz pisanja eseja. Kao ekipa smo osvojili srebno na debatama. Bio sam počašćen da vodim debatu pred punom salom za konferencije na Fitzwilliam Colledge u Cambridge, kaže Aleta koji je bio jedan od najboljih debatera na takmičenju.

eldin aleta owlypia1

Owlypia je međunarodno takmičenje za učenike od 11 do 14 (Owlets) i od 15 do 18 godina (Owlys). Cilj takmičenja jeste da inspiriše intelektualnu radoznalost u svakom mladom umu i ima centralnu temu svake godine. Tema ovogodišnjeg takmičenja je bila kreativnost, a na globalnoj rundi u Cambridgeu bilo je blizu 200 učesnika. Owlypia kao takmičenje ima pet kategorija, a to su društvene studije, umjetnost i dizajn, književnost i kultura, nauka i tehnologija i ekonomija i biznis.

0 0 Glasovi
Rejting članka
- Oglašavanje -
Pretplatite se
Obavijesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
NAJNOVIJE
Možda vas zanima