-0.1 C
Sarajevo
Nedjelja, 29 siječnja, 2023

MIHAELIN DNEVNIK/ U kojem ti vijeku živiš?

Hej, hej.    

Pa, nismo se dugo čitali.                                                                                                                                                                Iskreno, bila sam zauzeta pisanjem jednog meni vrlo bitnog teksta, koji će biti objavljen na jedan bitan datum nama državljanima Bosne i Hercegovine. I da, to nije 15.11. već negi drugi dan ovog mjeseca.                 

A ja sam se morala malo izreklamirati.

Piše: Mihaela Pulešić

Također, bila sam zauzeta ubjeđivanjem sebe da živim u 21. vijeku. Iskreno, jedva sam se ubijedila. Bila sam kao oni likovi iz fantastičnih filmova koji putuju u prošlost. Tako sam se osjećala ove nedjelje, nisam bila sigurna jesam li u 2020-oj godini ili tamo nekoj  700-toj,nego sam ostala zbunjena i razmišljala u kojem vremenu živim.     

Naime, desilo se to u crkvi, na nedjeljnoj misi. Molim ove koji drže predavanja o skupovima u vrijeme korone da bijes ispoljavaju negdje drugdje, držala sam distancu i veću od 2 m i na kraju krajeva došla se tu moliti Bogu, a ne ljubiti nekome potiljak, tako da sam tu distancu držala i prije korone. Hvala. Nema na čemu.                                                                                                                             Da se mi vratimo na taj nemili događaj koji je moje postojanje lansirao u rimsko doba. U crkvu ulaze tri pripadnika romske populacije (to nema veze s rimskim dobom), sasvim uredni. Ulaze u crkvu, mirno sudjeluju u molitvi sasvim poštujući sve obrede. Kada je svećenik rekao ”Pružite mir srcem jedni drugima” because it’s corona time, ta tri Roma su kimnuli glavom ljudima u  njihovoj blizini, uključujući i mene. Meni je to bilo tako simpatično i kulturno. Naravno, bila je tu u blizini jedna divna gospođa sa tek svježe isfeniranom kosom, jako lijepo dotjerana. Cijelo vrijeme se okretala, gunđala sebi u bradu, a iz ušiju joj se dimilo i iznad glave nastao oblačić u kojim piše ”Šta će Cigani u crkvi?” . Ja ih neću nazivati Ciganima, već Romima, a ljudi poput isfenirane gospođe su za mene, ma neću vrijeđati nikoga.

  Očinska ljubav u apoteci na djelu – Krema za ruke

Cijeli tekst Mihaele Puletić pročitajte na tntkids.ba                  

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU