Mikrofin donira zaštitnu opremu domaćim medicinarima

S namjerom da pruži podršku domaćim zdravstvenim radnicima, Mikrokreditno društvo „Mikrofin“ je doniralo maske, rukavice, vizire, zaštitna odijela i instrumente u više od 20 bolnica u zemlji.

Danas je donacija uručena u Domove zdravlja u Novom Travniku, Travniku, Visokom i Bugojnu.

„Usmjerili smo sredstva u opremanje zdravstvenih ustanova zaštitnom opremom, jer smo u kontaktima s njima saznali da im je to trenutno neophodno. Stalo nam je da učinimo sve što je u našoj moći da zaštitimo naše medicinare, jer su to ljudi koji su najizloženiji i koji se u ovom trenutku bore za zdravlje svih nas,“ izjavio je Mladen Bosnić, direktor Mikofina.

„Zahvaljujemo se od srca Mikrofinu na vrijednoj donaciji u vidu zaštitne opreme za naše djelatnike. Drago nam je što su prepoznali značaj naše Ustanove,” izjavila je direktorica Doma zdravlja Novi Travnik prim. mr. sc. Ivanka Mađar-Šimić.

mikrofin donira zaštitnu opremu domaćim medicinarima
mikrofin donira zaštitnu opremu domaćim medicinarima

Opremu u vrijednosti od 38.000 KM Mikrofin je već donirao bolnicama u Mostaru, Doboju, Bihaću, Tešnju i Gračanici, te domovima zdravlja u Konjicu, Mostaru, Drvaru, Bužimu, Cazinu, Velikoj Kladuši, Bosanskoj Krupi, Petrovcu, Maglaju, Zavidovićima, Stanarima, Prnjavoru, Derventi, Brodu, Odžaku, Modriči, Tesliću, Novom Travniku, Travniku, Visokom i Bugojnu.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU