Ministar Božinović: Građani BiH i Srbije neće trebati u samoizolaciju

Božinović je kazao da se, nakon što je razgovarao s ministrima unutarnjih poslova Srbije, BiH, Mađarske i Slovenije, uspostavio režim prelaska granica koji je pokazao rezultate.

Ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik Vlade Davor Božinović izjavio je u nedjelju da režim prelaska granice prema BiH i Srbiji ostaje isti te da osobe iz tih zemalja neće trebati ići u samoizolaciju. “Sukladno zahtjevu HZJZ-a, sinoć su se na graničnim prijelazima, ne samo sa BiH, već i Srbijom i još nekima, radile provjere posebne opreme i ljudskog potencijala.

Što se tiče režima ništa ne mijenja. Režim prema BiH i Srbiji ostaje kao što je bio”, kazao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera Civilne zaštite RH.

Dogovor oko prelaska granica pokazao rezultate Božinović je kazao da se, nakon što je razgovarao s ministrima unutarnjih poslova Srbije, BiH, Mađarske i Slovenije, uspostavio režim prelaska granica koji je pokazao rezultate. “Do 7 ujutro izvršili smo prihvat četiri konvoja sa 195 teretnih vozila, s dva autobusa. Do sedam ujutro je iz Hrvatske na graničnom prijelazu Bajakovo izašlo 41 teretno vozilo, a isto tako 41 vozilo je izašlo u BiH na graničnom prijelazu Stara Gradiška”, kazao je. Naveo je da je u tranzitu u Hrvatskoj pod policijskom pratnjom 68 teretnih vozila i dva autobusa koji se kreću u smjeru Bajakova i 45 teretnih koji se kreću u smjeru Stare Gradiške.

Konvoj teretnih vozila koji je zbog epidemije koronvirusa bio zadržan na talijansko-slovenskoj odnosno slovensko-hrvatskoj granici krenuo je u subotu u večernjim satima. Do nedjelje 46 zaraženih Ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je da je u Hrvatskoj sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom te ih je u nedjelju ujutro ukupno 46, javlja Hina. “Pet novih je u Osijeku, riječ je o obiteljskom širenju i 2 nova slučaja u Zagrebu.

Oni su recentni i nemamo relevantne informacije o nastanku bolesti”, izvijestio je Beroš na konferenciji Nacionalnog stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske. Ukupno su 724 uzorka u testiranju te ih je 38 u obradi, dodao je. Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu kazala je da oboljeli nemaju teže simptome te da nema novosti niti u stanju kod prethodno oboljelih.

Naglasila je važnost da se ljudi prodržavaju propisanih mjera samoizolacije, za sprječavanje širenja koronavirusa.

bljesak.info

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU