6 C
Sarajevo
Četvrtak, 21 listopada, 2021

Mirko Šenkovski Geronimo nakon odmora – Ljepote Tunisa bit će mi inspiracija za nove hitove

Hitmejker Mirko Šenkovski Geronimo, autor brojnih hitova kao što su „Čardak“, „Lavanda“, „Romanija“, „Sofra“, „Što svaka žena sanja“, „Lijepa je“, „Taman je“, „Grade moj“, „Nocturno“, „Ja bez tebe ne mogu da živim“…, više nego zasluženi odmor proveo je u prelijepom Tunisu.

U ljepotama nasjevernije zemlje afričkog kontinenta on je uživao u društvu svoje ljepše polovine Dragane Kajtezović, te prijatelja Ade Iftića, lidera grupe „Camino Verde“, i njegove supruge Emice.

geronimo ado iftic tunis2

– Sigurno da ćemo se ponovo vratiti u Tunis. Bili smo smješteni u prelijepom hotelu Marhaba Palace u El Kantaoui. Tamo smo baš uživali. Sve je vrhunski i besprijekorno. Od usluge, higijene do hrane. Ljudi su veoma susretljivi i sjajni domaćini, a jako vole turiste iz BiH. Na izlet smo išli u Kartagu i u grad koji je sav u plavo bijelim bojama imena Sidi Bou Said, a koji je omiljena destinacija svjetskih pjesnika i raznih umjetnika. Kažu da im je davao inspiraciju za brojna njihova djela. Vjerujem da će i meni ovaj odmor u Tunisu i prelijepi grad biti inspiracija za neki od hitova za Halida Bešlića, Enesa Begovića, „Crvenu jabuku“ – kaže Mirko Šenkovski Geronimo.

dragana geronimo tunis3

Četveročlana družina uz Kartagu je posjetila glavni grad Tunisa i Medinu, koja je pod zaštitom UNESCO-a.

– Tunis ima nevjerovatnu historiju i kulturu, i to na odličan način promoviraju i iskorištavaju za razvoj turizma. Po tom pitanju bi od njih mogli mnogo da naučimo. Nažalost, ne znamo iskoristiti svoju historiju i spomenike. U Starom gradu Medina nalazi se oko 700 spomenika, što uključuje palače, džamije, mauzoleje, medrese i česme iz vremena Almohada i Hafsida. On jednostavno čovjeka ostavlja bez daha. U glavnom gradu smo bili nekoliko dana poslije bombaških napada dvoje bombaša samoubica, a u šali sam Adi rekao da je napad u Tunisu mala maca kako je kod nas. Ko preživi kod nas, otporan je na sve – sa osmjehom se prisjeća Šenkovski.

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
NAJNOVIJE
Možda vas zanima