8.8 C
Sarajevo
Četvrtak, 21 listopada, 2021

Mirsad Agović kandidat za ministra finansija BPK

Novi ministar finansija Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde bit će Mirsad Agović, kandidat Nezavisne bosanskohercegovačke liste (NBL) – potvrdila je premijerka BPK Aida Obuća.

Po njenim riječima, Agović će dužnost ministra preuzeti nakon što odluku o imenovanju potvrdi Skupština BPK na sjednici zakazanoj za 9.juli.

– Ja sam jutros potpisala odluku o prihvatanju ostavke ministra finansija Šemsa Muslića nakon što je od strane Nezavisne bosanskohercegovačke liste stigao prijedlog kandidata za ministra finansija, a riječ je o Mirsadu Agoviću, diplomiranom ekonomisti – precizirala je Obuća.

Naglasila je da obje odluke postaju punovažne tek nakon što ih potvrdi Skupština BPK Goražde. Prethodno će ih razmatrati Komisija za izbor i imenovanje kantonalog parlamenta.

Dosadašnji ministar finansija u Vladi BPK Goražde Šemso Muslić (NBL) prije nekoliko dana podnio je ostavku na ovu funkciju, samo tri mjeseca nakon imenovanja. U obrazloženju dostavljenom premijerki BPK-a naveo je da su razlozi isključivo privatne prirode.

Novi kandidat na ovu funkciju koja je po koalicionom sporazumu pripala NBL-u Mirsad Agović  je diplomirani ekonomista sa dugogodišnjim radnim iskustvom, a posljednih godina radio je kao finansijski direktor Reumala u Fojnici.

- Oglašavanje -

(FENA)


0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
NAJNOVIJE
Možda vas zanima