MISTERIOZNI BOLID Vozači u čudu trljali oči, Formula 1 na autocesti (VIDEO)

Vozači na češkoj autocesti imali su priliku svjedočiti nevjerovatnom prizoru.

Naime, pored njih je protutnjao crveni bolid ilegalan za redovni promet, prepoznat kao Dallara GP2/08 u bojama Ferrarija, čini se kao posveta Ferrariju F2004 kakvog je vozio F1 superstar Mihael Šumaher tokom sezone 2004.

Takođe, bolid nosi broj 7 što se vjerovatno odnosi na Šumijevih sedam svjetskih naslova – posljednji je postignut 2004. kada je vozio upravo bolid F2004.

Tako je ovaj očigledno veliki fan Šumahera jako dobro zamaskirao Dallaru GP2/08 iz 2008. u Ferrarijev bolid, a pokreće ga 4,0-litreni atmosferski Renaultov V8 stroj koji zvuči vrlo slično motoru Formule 1.

Motor postiže oko 600 KS, mjenjač je poluautomatski sekvencijalni i snagu šalje na stražnje kotače pa možete samo zamisliti kakve su samo performanse ovog bolida teškog tek 688 kg.

Međutim, ovo nije prvi put da se ovaj misteriozni bolid pojavio ilegalno i potpuno egzibicionistički u redovnom prometu u Češkoj, i to na autocesti D4 između Příbrama i Dobříša 2019. godine, kad je prvi put viđen na cesti.

Tada je policija zamolila javnost da pomogne pronaći vozača, ali nije nikad identificiran premda mu je policija ušla u trag.

Naime, osumnjičenik star 45 godina izbjegao je kaznu zahvaljujući kacigi koja mu je sakrila identitet kao potvrdu policiji.

Da je kojim slučajem policija saznala o kome je riječ, osoba bi se suočila s kaznom zabrane upravljanja javnim saobračajem u trajanju od godine dana uz astronomski iznos novčane kazne od nekoliko desetaka hiljada evra.

Bez obzira na to, vozač je sada ponovo navukao kombinezon, stavio kacigu i uputio se u redovni promet u čast svom idolu Šumaheru.

BONUS VIDEO:

MISTERIOZNI BOLID Vozači u čudu trljali oči, Formula 1 na autocesti (VIDEO) appeared first on Aloonline.ba.aloonline.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU