Mještani Gorice nakon 35 godina dobili novi asfalt

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović prisustvovao je jučer svečanosti u Mjesnoj zajednici Gorica, gdje je upriličena svečanost okončanja završetka radova na asfaltiranju puta u dužini oko 1,1 kilometar.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i Hasan Hrnjić, predsjednik Mjesne zajednice Gorica, svečano su presjecanjem vrpce pustili u promet put kroz ovo naselje, na oduševljenje brojnih prisutnih mještana koji su novi asfalt dobili nakon 35 godina.

mještani gorice nakon 35 godina dobili novi asfalt
mještani gorice nakon 35 godina dobili novi asfalt

Prema riječima gradonačelnika Kasumovića, građanih svih mjesnih zajednica na području grada Zenice zaslužuju više.

“Gorica je jedno ugledno mjesto, oni su evo dobili novi asflatirani put. Vrlo brzo će dobiti najmodernije opremljeni društveni dom. Pokušavam svima omogućiti normalan život, Grad ima novac jer se više ne krade za privatne firme i apsolutno smo opredijeljeni za unapređenje uslova života u svakom dijelu Zenice”, rekao je gradonačelnik Kasumović.

I predsjednik Mjesne zajednice Gorica nije krio oduševljenje zbog činjenice da su dobili novi asfalt, posebno ako se uzme u obzir činjenica da je posljednje asfaltiranje puta u ovom mjestu bilo davne 1985. godine.

“Nećemo stati na ovome o čemu svjedoči podatak da već sada planiramo asfaltiranje još 250 metara puta. Također, sa gradonačelnikom Kasumovićem, kojem smo neizmjerno zahvalni što smo nakon 35 godina dobili novi asfalt, razgovaramo i o drugim projektima za dobrobit mještana Gorice”, poručio je Hrnjić.

Na kraju ove svečanosti gradonačelniku Kasumoviću, izvođačima radova i zaslužnim mještanima uručene su zahvalnice za doprinos u realizaciji ovog projekta.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU