Moćno! Šta se dogodi u tijelu ako nekoliko sekundi pušete u palac?

Jedna zanimljivost koju sigurno mnogi ne znaju…

Ljudsko tijelo nevjerovatan je “stroj” o kojem konstantno otkrivamo nove stvari. Tako doznajemo i da puhanje u vlastiti palac može biti izuzetno korisno.

U nastavku teksta saznajte zbog čega. Pod stresom ste (a ko nije?) i dali biste sve kada biste našli način kako da si trenutno olakšate pritisak koji osjećate sa svih strana? U tome vam može pomoći – puhanje u vlastiti palac.

Puhanje u vlastiti palac može biti izuzetno korisno kada ste pod stresom.

Naime, ova tehnika stimulira rad vagusa, dvaju ekspanzivnih živaca u tijelu, od kojih se svaki proteže s jedne strane tijela, krećući od moždanog tkiva prema vratu te se nastavlja u prsa i abdomen. Stimuliranje živaca vagusa usporava rad srca, što pak smanjuje osjećaj stresa i smiruje vas.

Palci nisu nigdje blizu tih dvaju važnih živaca, ali uz pravilnu tehniku mogu pomoću u njihovu stimuliranju.

Šta morate napraviti?

Stavite palac u usta (kao beba kada siše palac), okružite ga što jače usnicama kako biste stvorili vakum te jako puhnite pokušavajući da nimalo zraka ne prođe van.

Ova tehnika puhanja u palac stvara pojačani pritisak unutar abdomena i prsišta, što stimulira živac vagus, koji na taj način usporava otkucaje srca, a to se događa zato što pokušavate izdahnuti kroz blokirani dišni put. (zadovoljna.hr)

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU