“Moj sin nije kriv, žena je gurnula dijete kad je on zamahnuo šipkom” – TNTPortal

Biserka I., majka 27-godišnjeg Sandra koji je u naselju Piškorovcu juče metalnom šipkom povrijedio sina starog 20 dana i nevjenčanu suprugu, krivicu svaljuje na – snahu.

Nije se dobro ponašala prema djeci. Ovo dijete koje je sad na pedijatriji je dobro. Bolesno je već nekoliko dana, prehlađeno je i kašlje, i lijepo sam joj rekla neka s njim ide k doktoru. Nije htjela, lijenčina jedna, govorila je Sandru neka ide on doktoru s malim. A šta on zna kako mama zna!? I počeo je pušiti drogu, Galaxyja, od nervoze. I popio je. Došlo je do svađe jer je nemarna, ne čuva lijepo djecu i ne odgaja ih. Porječkali su se. Kad ju je htio udariti, ona je, moliću vas, dijete podmetnula pred njega. Pa koja bi mama to napravila? Čudili smo se kako je bila tako nepametna žena i podmetnula dijete. Dobro, nije trebao ni nju udariti, ali barem onda ne bi dijete moralo u bolnicu. On nije takav tata. Nikad u životu nije udario dijete. Nikad ispričala je za Večernji.hr u dahu Biserka.

Pije li sin često? – Pa ne pije on baš ne znam šta. Juče je bila kod nas u posjeti rodbina, pila se rakija, a rakija mu jako smeta. I od toga mu je došlo, bio je i jako napušen, žut je bio u licu. Čudili smo se za njega. Zvala sam već prije policiju da mi dođu u susret da više ne puši Galaxyja, bolesna sam i smeta mi dim, ali rekli su da ne mogu ništa, rekla je.

Nakon što je povrijedio dijete i suprugu, otišao je – spavati.

– Došli su specijalci i pitali gdje je Sandro. Majke mi ako sam znala gdje je. Tad sam se sjetila gdje bi mogao biti. U krevetu. Ušli su u sobu koja je bila puna dima. Skoro se ugušio. Stavila je drva u peć i ostavila vrata od peći otvorena – ispričala je Biserka koja kaže da ne može ni jesti od nervoze.

– Nije on bio svjestan, bio je pod uticajem alkohola i pod drogom, i bilo bi sve dobro da ona nije gurnula dijete prema njemu kad je zamahnuo. Jako je bio nesrećan. Nije radila ništa po kući. Nije htjela odlaziti ni u poljski WC kao svi mi ostali. Radila je to u kući. Jako je nemarna majka za djecu i za muža žena. I evo, na kraju je strpala muža u zatvor. Sandro je radio na klanju pilića u peradarniku, ali kad je vidio da ona po cijeli dane ništa ne radi, nije ni njemu bilo volja ići na posao. Kad je bio kod komšija, čudio se kako je kod njih sve čisto, a kod njega u kući sve prljavo. Ona je ista kao i njen otac – rekla je majka uhapšenog nasilnika.

Nevjenčana supruga je, na to je aludirala, jedno od devetero djece ubijene 37-godišnje Violete O. koju je u februaru prošle godine u Piškorovcu premlatio i nožem ubo 35-godišnji suprug Bojan O., i to pred očima djece.

 

Večernji.hr

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU