MORSKA SO IMA NEVJEROVATNE EFEKTE NA ZDRAVLJE Samo udisanje vazduha pored vode ima ljekovita svojstva

Morska so ima nevjerovatno dejstvo na zdravlje i blagostanje organizma, a evo koji su njeni ljekoviti efekti:

  1. Čisti krv i povećava vrijednost hemoglobina – Joni soli u moru prodiru kroz kožu i odlaze u krvotok, što poboljšava funkcionisanje koštane srži, obnavljanje krvnih zrnaca i osvježava količinu hemoglobina, koji je odgovoran za transport kiseonika do svih ćelija u tijelu.
  2. Uravnotežuje razmjenu supstanci i funkcionisanje endokrinih žlijezda – Morska so sadrži mnoge ljekovite makro i mikro elemente (jod, kalcijum, kalijum, magnezijum, sumpor), minerale i katalizatore koji poboljšavaju funkcionisanje metabolizma i ubrzavaju efikasnost hormonskog sistema. Sadrži i mnoge biološke stimulatore koji preko unutrašnjeg lučenja vitaliziraju i aktiviraju funkciju žlijezda i djeluju stimulativno na cio organizam.
  3. Jača nervni sistem – Morska so sadrži male količine broma koji umiruje, i magnezijuma koji podstiče eliminisanje viška vode. Zbog prisustva magnezijuma djeluje povoljno i na smanjenje glavobolje. So djeluje i na receptore u koži i ostaje u sloju epidermisa tri do četiri nedjelje nakon što se vratimo sa mora.
  4. Poboljšava zdravlje kože – More je ljekovito za kožu, a osim toga, preko njega djeluje ljekovito na cio organizam i blagotvorno djeluje na biološki aktivne tačke tijela koje su povezane sa unutrašnjim organima. More omekšava kožu, vlaži je i opušta nervni sistem.
  5. Podstiče razvoj mentalnih sposobnosti – Morska voda sadrži jod koji je važan za pravilno funkcionisanje štitne žlijezde i za sintezu hormona koji podstiče intelektualni rast i jača mentalne sposobnosti.
  6. Snabdijeva tijelo elementima u tragovima – Djeci koja žive daleko od mora možda nedostaje selen, element u tragovima koji nas štiti od slobodnih radikala. Riječ je o agresivnim ostacima organskih molekula koji se oslobađaju u procesu razmene supstanci, koji se dodatno potenciraju pod uticajem nezdrave životne sredine. Kada organizam ne sadrži dovoljno selena, štitna žlijezda i srce gladuju, povećava se mogućnost prehlade, alergija i bronhijalne astme.
  7. Štiti od prehlade i bronhijalne astme – Jedan mililitar morske vode sadrži hiljadu čestica morske soli. Tokom jednog dana provedenog na moru, dijete udahne oko 10 milijardi čestica koje imaju ljekovito dejstvo na disajne puteve, bronhije i pluća. Pored toga, morski vazduh ima snažno vitalno dejstvo zahvaljujući negativno naelektrisanim jonima.

MORSKA SO IMA NEVJEROVATNE EFEKTE NA ZDRAVLJE Samo udisanje vazduha pored vode ima ljekovita svojstva appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU