NABAVITE ODMAH Pet biljaka koje privlače ljubav i strast u kuću

Biljke su od davnina poznate po svom posebnom moći da privuku energiju poput sreće i blagostanja u dom. Međutim, neke biljke imaju svojstvo privlačenja ljubavi u prostor u kojem se nalaze.

Svi koji imaju biljke znaju da one unose posebnu energiju u dom. Poznate su kao nosioci pozitivne energije koja se širi u okolinu, stvarajući prijatan prostor za boravak.

Postoje biljke koje pročišćavaju vazduh, privlače novac, ali postoje i one koje privlače ljubav. Neke biljke simbolizuju strast i romantiku, dok druge označavaju trajnu i srećnu zajednicu.

Nastavak teksta donosi koje su to biljke i kako se o njima brinuti.

Jasmin

Jasmin se vjeruje da njegov opojan miris može uticati na snove i energiju koju privlačimo tim snovima. Također, ima moć privlačenja ljubavi, dok se njegovo eterično ulje smatra jednim od najjačih afrodizijaka. Osim ljubavi, jasmin ima moć i privlačenja novca, odnosno finansijske stabilnosti.

Jasmin je izuzetno izdržljiva biljka koja preferira puno svjetla, pa čak i direktno sunce, ali može preživjeti i u sjenovitim uslovima. Kao i ostale biljke na ovom spisku, preferira umjereno zalivanje. Ako se uzgaja u saksiji, preporučuje se provjeriti da li je zemlja lagano suva prije zalivanja. Listovi će požutjeti ako je zemlja oko jasmina previše vlažna.

Azaleja

Azaleja je simbol pozitivnosti i vjere da će se sve životne staze odvijati u pravom pravcu. Zbog toga se azaleje često daruju kao znak ljubavi i povjerenja, simbolizirajući dug i sretan zajednički život uz strast i ljubav.

Azaleja je grmolika biljka koja može rasti kako napolju tako i unutra. Za unutrašnje prostorije, preporučuje se svijetlo mjesto bez direktnog sunca. Idealna temperatura za nju je između 15 i 22 stepena. Nakon cvjetanja, preporučljivo je premjestiti je na hladnije mjesto dok ne pokaže ponovne pupoljke.

Ruža

Ruže, posebno crvene, oduvijek su simbol ljubavi. One se često poklanjaju za Dan zaljubljenih, godišnjicu braka i slične prilike te su neizostavan dio vjenčanih buketa. Posjedovanje ruže kao žive biljke u domu, bilo u manjoj verziji unutar doma ili većoj na dvorištu, donosi pozitivnu energiju i privlači ljubav. Crvene i jarko ružičaste ruže najviše privlače strast, dok će bijele i svjetlije nijanse privući nježnu ljubav.

Ruže vole dnevno svjetlo, a potrebno im je najmanje šest sati sunca dnevno. Ne smeta im ni direktno sunce ako su napolju. Međutim, ako se drže u stanu ili kući, treba ih zaštititi od sunca tokom ljeta. Zalijevanje je potrebno, ali je važno paziti na drenažu tla i ne dopustiti da se voda zadržava oko korijena.

Anturijum

Anturijum donosi sreću i pozitivnu energiju koja jača ljubavne veze. Njegovi cvjetovi u obliku srca i crvene boje unose dozu romantike u svaku prostoriju gdje se nalaze. Simbolizuje beskonačnu ljubav i idealan je poklon za vjenčanja i godišnjice.

Anturijum preferira svijetle prostorije, ali ne direktno sunce. Idealna temperatura za ovu biljku je između 18 i 26 stepeni. Zalijevanje je potrebno otprilike jednom nedjeljno, ali prvo provjerite da li je gornji sloj zemlje suv.

Orhideja

Orhideja stvara umirujuću i harmoničnu atmosferu svojom energijom i pozitivno utiče na jačanje veza i prijateljstava. Simbolizuje ljepotu, strast i plodnost te privlači energiju ljubavi u dom.

Budući da su tropske biljke, orhideje preferiraju malo vlažniju okolinu i zahtijevaju zalijevanje otprilike jednom nedjeljno, ili kada gornji sloj zemlje postane suv. Vole svjetlost, ali ne direktnu, te je važno izbjegavati direktno sunce ako se nalaze u unutrašnjem prostoru.

BONUS VIDEO:

Ovaj post je originalno objavljen na Aloonline.ba.

Izvor: ( aloonline.ba / TNTPortal.ba )

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU