-0.1 C
Sarajevo
Nedjelja, 29 siječnja, 2023

Najbolji kremasti kolač sa jagodama – Svakidan


Sastojci

Kora

-8 belanaca
-400 grama šećera
-1 kašika sirćeta

Fil

-8 žumanaca
-200 grama šećera u prahu
-300 grama mlevenog petit keksa
-1 margarin
-100 ml mleka
-800-1000 grama svežih jagoda
-2-3 kesice šlaga


Priprema

Umutiti belanaca, dodati šećer pa dobro umutiti, na kraju dodati sirće. Peći koru na 150°C oko 25 minuta u plehu obloženom sa pek papirom. Umutiti žumanca sa šećerom u prahu i margarinom. Dodati keks i mleko.

* Napomena: Ukoliko niste sigurni u jaja koja kupujete, žumanca i šećer obradite na pari, pa u prohlađeno dodajte margarin, keks i mleko.

Na koru staviti pola fila, zatim isečene sveže jagode, drugu polovinu fila i odgore umućen šlag. Ostaviti kolač u frižider da se ohladi.

Posluživanje

Na slici je dupla mera (2 kore, 2x količina fila i jagoda)


(Preuzeto sa: malakuharica.com)


..

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU