MOŽETE DA POLJUBITE MLADU, ALI PAZITE DA VAM NE ODGRIZE POLA FACE Gradonačelnik meksičkog grada oženio aligatora – ponosna kuma pozvala trubače, slavlje trajalo do jutra (VIDEO)

Victor Hugo Sosa, gradonačelnik San Pedra Huamelule, aligatora je tokom vjenčanja u četvrtak više puta poljubio u njušku, koja je bila zavezana kako bi se izbjegli neželjeni ugrizi.

Aligator kao princeza i božanstvo

Vjeruje se da sedam godina star gmaz, kojeg za ovu priliku nazivaju malom princezom, predstavlja božanstvo majke zemlje, a njeno vjenčanje za lokalnog vođu simbolizuje ujedinjenje ljudi s božanskim.

Zvuk truba i ritam bubnjeva osigurali su slavljeničko raspoloženje tokom procesije u kojoj je dio mještana u rukama nosio aligatorsku mladenku kroz selo, dok su joj drugi mahali šeširima.

„Osjećam se sretno i ponosno na svoje korijene“, rekla je Elia Edith Aguilar, kuma koja je organizovala vjenčanje.

Kazala je da se osjeća privilegovano zbog prilike da vodi ceremoniju i dodala da je utrošila puno vremena u donošenje odluke o tome što će mlada nositi.

„Ovo je jako lijepa tradicija“, dodala je uz smiješak na licu.

MOŽETE DA POLJUBITE MLADU, ALI PAZITE DA VAM NE ODGRIZE POLA FACE Gradonačelnik meksičkog grada oženio aligatora – ponosna kuma pozvala trubače, slavlje trajalo do jutra (VIDEO) appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU