Mozzart podržao UKC RS – donirali voće i sokove herojima u bijelim mantilima

Direktor UKC RS, Vlado Đajić: Kompanija Mozzart je jedna od najboljih jer nam uvijek samostalno nude pomoć i zbog toga im dugujemo veliku zahvalnost

Mozzartov humanitarni karavan, namijenjen podršci zdravstvu u borbi protiv korone, nastavlja da putuje gradovima širom BiH. Danas se zaustavio ispred Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci. Predstavnici ove kompanije su medicinskim radnicima u kovid odjelima najveće zdravstvene ustanove u Srpskoj donirali više od 800 kilograma svježeg voća i prirodne sokove. Na taj način su poručili herojima u bijelim mantilima da cijene njihove napore u borbi protiv epidemije.

A rukovodstvo UKS RS cijeni ovaj Mozzartov potez.

mozzart podržao ukc rs - donirali voće i sokove herojima u bijelim mantilima
mozzart podržao ukc rs - donirali voće i sokove herojima u bijelim mantilima

-Kompanija Mozzart je jedna od najboljih i uvijek je tu bila i imala dobru pecepciju o situaciji u kojoj su trenutno zdravstveni radnici i pacijenti. Mozzart je uvijek samostalno nudio pomoć, prvi vukao prave poteze i dolazio kod nas, kada god smo nešto trebali uvijek je bilo pozitivno riješeno. Veliku zahvalnost dugujemo rukovodiocima i radnicima ove kompanije- kaže direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, dr Vlado Đajić.

On dodaje da, od početka epidemije, tokom posljednjih 15 dana imaju najveći broj kovid pacijenta. Trenutno ih je 600 hospitalizovano, obave i po 200 pregleda dnevno, a po 50 oboljelih svaki dan zadrže na liječenju. Posebno je teško to što je oko 400 pacijenata dnevno na kiseoničkoj terapiji, a 80 je trenutno na respiratoru.

mozzart podržao ukc rs - donirali voće i sokove herojima u bijelim mantilima
mozzart podržao ukc rs - donirali voće i sokove herojima u bijelim mantilima

Ipak u UKC RS uspijevaju da se izbore sa ovom situacijom uz veliki trud zaposlenih i podršku nadležnih u Srpskoj. Trenutno svi pacijenti imaju krevete, kompletnu medicinskunjegu osoblja i svu neophodnu terapiju kao u drugim razvijenijim državama. Ono što ih posebno ohrabruje je visoka stopa oporavljenih pacijenata na respiratorima, a jedini u regiji imaju troja vještačkih pluća za najteže pacijente.

Nedavno su centralni medicinski blok podijelili na dva dijela- za kovid i nekovid pacijente. Adaptirali sui staru zgradu hirurgiju u kojoj je sada 350 novih kreveta- u jednom objektu borave kovid, a u drugom onkološki pacijenti. Sa početnih sedam, uspjeli su da nabave 120 respiratora.

Iako se dešava da se i medicinari zaraze, imaju dovoljno osoblja za brigu o pacijentima jer su u proteklom periodu zaposlili oko 200 ljekara i 500 medicinskih sestara. Njih su na vrijeme edukovali o svim procedurama za  za rad u kovid centrima. A upravo medicinari nose najveći teret ove borbe, pa im je Mozzart posvetio posebnu pažnju.

mozzart podržao ukc rs - donirali voće i sokove herojima u bijelim mantilima
mozzart podržao ukc rs - donirali voće i sokove herojima u bijelim mantilima

-Svjesni smo da je u ovom trenutku pomoć najpotrebnija zdravstvenom sektoru. Zbog toga nastavljamo da pomažemo bolnicama i kliničkim centrima širom BiH u borbi protiv epidemije korone. Donacijama voća i sokova želimo da zdravstveni radnici, koji su najizloženiji virusu, ojačaju imunitet, ali i da osjete da nisu sami u ovoj zajedničkoj borbi- kaže rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta, Selma Salkanović.

Ova kompanija je i prošle godine podržala UKC RS. Tada im je u dva navrata donirala voće, televizore i ukupno 20.000 maraka za borbu protiv korone. Za tu svrhu zdravstvenim i socijalnim ustanovama širom BiH, od početka epidemije, uputili suukupno 162.000 KM pomoći, a narednih dana njihove donacije će stići medicinarima u još nekoliko gradova širom države.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU