Četvrtak, 5 kolovoza, 2021

MUP SBK: Pronađena droga u Turbetu i Bugojnu

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 4 krivična djela.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

U nastavku planskih aktivnosti policijskih službenika Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona, realizovane su još dvije uspješne akcije u borbi protiv krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Naime, dana 03.05.2019. godine policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a, u mjestu Turbe, općina Travnik, izvršili su kontrolu i pregled vozila VW Caddy, registarskih oznaka J50-M-966, kojim je upravljao B.A. rođen 1994. godine iz Travnika. Tom prilikom, kod istog je pronađena određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Istog dana, policijski službenici PU i PS Bugojno u ulici Armije BiH, općina Bugojno, izvršili su kontrolu lica T.V. rođen 1988. godine iz Bugojna. Prilikom kontrole kod istog je pronađeno 20 paketića sa sadržajem zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenih lica se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

JAVNI RED I MIR

Evidentirana su 4 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST SAOBRAĆAJA

Evidentirano je 18 saobraćajnih nezgoda u kojima su 2 osobe zadobile lakše tjelesne povrede.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 429 prekršajnih naloga, a mobilnim i fiksnim radarima evidentirano je ukupno 137 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključen 21 vozač, od kojih je 7 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

3 KOMENTARI

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
3 Comments
S najviše glasova
Najnovije Najsstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -

Vijesti danas