7 C
Sarajevo
Subota, 25 rujna, 2021

Na pojedinim graničnim prijelazima pojačana frekvencija vozila

Na graničnim prelazima Bosanska Gradiška, Izačić, Velika Kladuša i Gabela polje pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta – saopćeno je iz BIHAMK-a

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, saobraća se jednom trakom-naizmjenično. Tokom dana na ovom lokalitetu dolazi do formiranja dugih kolona vozila u oba smjera.

U toku su radovi na mostu preko rijeke Plive u Jajcu (M-5), zbog čega je saobraćaj potpuno obustavljen. Za vozila do 7 tona alternativni pravac je Jezero-Jajce, a za vozila preko 7 tona Crna Rijeka-Mrkonjić Grad.

Na magistralnom putu M-17.3 Neum-Stolac (u mjestu Prapratnica-ulazni portal tunela Žaba), zbog izvođenja radova saobraćaj je preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: Bradina-Konjic, Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralni put M-5 u Ključu i M-17 u Mostaru.

- Oglašavanje - na pojedinim graničnim prijelazima pojačana frekvencija vozila

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Tokom dana, a posebno u poslijepodnevnim satima, očekuje se pojačana frekvencija saobraćaja, pa iz BIHAMK-a vozače savjetuju da budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i izbjegavaju rizična preticanja.

Zbog visokih dnevnih temperatura preporučujemo putovanje u ranim jutarnjim ili kasnim poslijepodnevnim satima.

(FENA)


0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima