Na pojedinim putevima jaki udari vjetra, oprez i zbog učestalih odrona

Na magistralnom putu Zenica – Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od pet do 21 sat

Na jake udare vjetra u nedjelju ujutru iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK) upozoravaju na putevima na području: Livna, Kupresa i Bosanskog Grahova. Kolovoz je pretežno mokar, a pažnju skreću na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja, prenosi Anadolu Agency (AA).

Stoga iz BIHAMK-a savjetuju opreznu vožnju i podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnom putu Zenica – Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od pet do 21 sat. U vremenu od 21 do 0.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 0.30 do pet sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj – Šićki Brod – Sarajevo i Žepče – Zavidovići – Olovo – Sarajevo.

Sporije zbog radova saobraća se na putnim pravcima: Jablanica – Mostar u mjestu Potoci, Jajce – Crna Rijeka u mjestu Ugarak i Crna Rijeka – Mrkonjić Grad u mjestu Bjelajce.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta. Zbog radova na izgradnji novog graničnog prelaza obustavljen je saobraćaj na graničnom prelazu Deleuša – Vraćenovići. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko – Gunja, zaključili su iz BIHAMK-a.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU