NAKON 102 DJECE SA 12 ŽENA: Sve preko četiri supruge vodi u probleme

Musa Hasahya, 67-godišnji farmer iz Ugande, zamolio je svoje supruge da počnu koristiti kontracepciju nakon što je dobio i 102. dijete! Dobro ste pročitali, 102., a možda ni tu ne bi stao da sva ta gladna usta nije postalo izuzetno teško prehranjivati, prenosi Daily Mail.

Hasahya je devet fudbalskih ekipa dobio s čak 12 žena, a usto je zasad dočekao i 568 unučadi.

On s porodicom živi u Lusaki, u državi gdje je poligamija legalna, a tokom zanimljivog intervjua je napomenuo da sa svih 12 supruga živi ispod istog krova kako bi ih mogao nadzirati.

Naime, i danas strahuje od toga da se koja ne odmetne i ode u naručje drugog muškarca, a otprilike trećina djece, u dobi od šest do 51 godine, živi s njima na farmi.

Njegovo najstarije dijete 21 godinu je starije od najmlađe supruge.

-Ne mogu više tolerirati rađanje djece zbog ograničenih finansijskih sredstava. I želim poručiti ostalim muškarcima da su četiri supruge sasvim dosta. Sve više od toga vodi u probleme – rekao je Hasahya te priznao da ne zna sva imena djece i unučadi napamet.

Svoju prvu suprugu Hanifu oženio je 1971. sa 16 godina nakon što je napustio školu, a prvi put je postao tata dvije godine kasnije kada je Hanifa rodila kćer.

Tada je imao dovoljno novca i zemlje, pa je širio porodicu kako mu se htjelo, međutim prihodi su posljednjih godina postajali sve niži i niži, a došlo je dotle da je zamolio vladu da mu pomogne pri školovanju sve te djece.

Prva supruga Hanifa opisala ga je kao muškarca koji sve u porodici tretira podjednako, pa istaknula da se svi članovi porodice uglavnom dobro slažu.

(Express/najportal.ba)

The post NAKON 102 DJECE SA 12 ŽENA: Sve preko četiri supruge vodi u probleme appeared first on Express.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU