Nakon obnove rasvjete u MZ “Dobrinja B”, nova LED rasvjeta i u C fazi na Alipašinom Polju

Nakon što su završeni radovi na osvjetljenju i modernizaciji javne rasvjete u naselju Dobrinja B, Općina Novi Grad Sarajevo nastavila je sa ovim projektom i u C fazi Alipašinog Polja.

U ovom dijelu Alipašinog Polja rasvjeta je veoma zastarjela i potrebno ju je zamijeniti novom iz sigurnosnih razloga. Plato zbog svojih dimenzija zahtjeva i postavljanje dodatnih stubova rasvjete, odnosno reparaciju i dostizanje određenog nivoa kako bi osvijetljenost bila zadovoljavajuća.

„S obzirom na to da je plato podjeljen na dva dijela, te da su na poprečnom dijelu platoa rasvjetna tijela već postavljena, u drugom dijelu izvode se dodatni radovi kako bi se postigao poseban sigurnosni standard, što uključuje postavljanje dodatnih rasvjetnih stubova i rasvjetnih tijela. Radovi su u završnoj fazi, a bit će postavljeno oko 20 LED rasvjetnih tijela, čime ćemo kompletirati jednu cjelinu. Ostaje još da u okviru ovog naselja u nekom narednom periodu zatvorimo kružni dio zajedno sa dječijim i sportskim igralištima“, kazao je Aldin Devedžija, iz Službe za investicije i komunalne poslove Općine Novi Grad Sarajevo.

U okviru realizacije projekta rekonstrukcije prilaza osnovnim školama na području općine Novi Grad Sarajevo u proteklom periodu izvršeno je i poboljšanje osvjetljnja pojedinih dijelova pristupnih pješačkih staza, stepeništa, trotoara, prelaza i cesta.

Na lokacijma koje predstavljalju tzv. konfliktne zone, izvršena je ugradnja nove LED rasvjete u svrhu poboljšanja sigurnosti učenika na putu ka školi i nazad, kako bi se postigao efekat sigurnosti, te navedene zone adekvatno osvijetlile.

Ovim projektom obuhvaćeno je šire područje općine u onim dijelovima koji su od značaja u smislu sigurnsoti djece i prolaznika, a to su prvenstveno određeni dijelovi šetnica i dijelovi koji vode ka osnovnim i srednjim školama u mjesnim zajednicama “Dobroševići”, “Naselje heroja Sokolje”, “Briješće”, “Buča Potok”, “Otoka”, “Švrakino Selo”, “Alipašino Polje B, C”, “Saraj – Polje”, “Olimpijsko Selo”, “Dobrinja B i D” itd.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU