NAKON POGORŠANE EPIDEMIOLOŠKE SITUACIJE U TK/ Čolić: Niko nema pravo ugroziti tuđi život

Ministrica zdravstva Tuzlanskog kantona Dajana Čolić poručila je na današnjoj pres-konferenciji Kriznog štaba Tuzlanskog Kantona kako razumije građane da sumnjaju u postojanje virusa, ali da niko nema pravo ugrožavati tuđi život, te da iz tog razloga maske moraju biti obavezne

Istakla je kako je situacija u vezi sa korona virusom na području TK u martu bila povoljna, kada je mjesec dana bilo bez pozitivnih slučajeva COvida-19.

“Svi smo svjesni šta se desilo nakon toga, nakon naglog ukidanja mjera došlo je do povećanja i samim tim smo i sa otvaranjem granica poslali i poruku građanima da virus ne postoji i normalno je da su se građani opustili. Na početku je posljedica novih slučajeva korona virusa bio ulazak importovanih slučajeva a sada je već došlo do lokalne transmisije”, izjavila je Čolić.

Govoreći o uvođenju novih restriktivnih mjera, kazala je kako bi to sa stanovišta privrede značilo “postepeno smrt Tuzlanskog kantona”.

“Naravno da ljudski život nema cijenu, ali trenutno je 0,08 od ukupne populacije TK zaraženo. Nije u tolikoj mjeri alarmantno da bi se život ponovo zaustavio. Od zaustavljanja svega što smo zaustavljali u martu nema ništa, ali ne znači da ako ne dođe do toga, ako postane toliko loša situacija, da nećemo uvesti. Mi i dalje tražimo, molimo od građana koliko god to bilo dosadno da nose maske, razumijem da građani ne razumiju i sumnjaju u postojanje virusa, da su razočarani, ali niko od nas nema pravo da ugrožava tuđe živote”, potcrtala je ministrica zdravstva TK. (N1)

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU