17.7 C
Sarajevo
Četvrtak, 18 kolovoza, 2022

Nakon skoro godinu državni parlamentarci počinju s radom, na dnevnom redu čak 45 tačaka

Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić zakazao je još jednu sjednicu državnog organa zakonodavne vlasti, a na čijem dnevnom redu će se naći 45 tačaka.

Nakon skoro godinu dana neodržavanja redovnih sjednica državni parlamentarci 18. decembra 2019. godine napokon će se sjesti u parlamentarne klupe i početi raditi posao za koji ih skupo plaćaju građani Bosne i Hercegovine.

Predsjedavajući Zastupničkog doma PSBiH Denis Zvizdić na dnevni red redovne sjednice stavio je čak 45 tačaka koje već duže vrijeme čekaju na razmatranje zbog ranijih SNSD-ovih blokada rada državne zakonodavne vlasti.

Pred zastupnicima će se tako naći zahtjevi parlamentaraca za razmatranje Zakona o plaćama i naknadama u institucijama Bosne i Hercegovine po hitnom postupku, Prijedloga zakona o dopuni Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima po hitnom zakonodavnom postupku, Prijedloga zakona o izmjeni i dopunama Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine po hitnom zakonodavnom postupku, Prijedloga zakona o dopuni Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine po hitnom zakonodavnom postupku i Zakona o putnim ispravama Bosne i Hercegovine po hitnom zakonodavnom postupku.

  ŠIRENJE VIRUSA / Upozorenje za bh. građane

Na dnevni red stavljen je i Prijedlog zakona o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2019. godinu, Prijedlog zakona o osiguranju depozita u bankama BiH te nekoliko izvještaja Kolegija Zastupničkog doma PSBiH o nepostizanju saglasnost.

Zastupnici će se izjasniti i o 27 međunarodnih sporazuma, tačnije o ratifikaciji sporazuma, memoranduma, amandmana, ugovora o kreditu i ugovora o grantu.

Među njima su i davanje saglasnosti za ratifikaciju Ugovora o amandmanu i pristupanju na Ugovor o grantu od 15.2.2011. između Bosne i Hercegovine, Vodovoda i kanalizacije Bijeljina a.d., Općine Bijeljina, Republike Srpske i Evropske banke za obnovu i razvoj za podršku projektu Bijeljina faza 2 – Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda i proširenje mreže, davanje saglasnosti za ratifikaciju Sporazuma o zajmu između Bosne i Hercegovine i OPEK-ovog Fonda za međunarodni razvoj (OFID) za Projekat autoputa na Koridoru 5c poddionica Nemila – Donja Gračanica i davanje saglasnosti za ratifikaciju Ugovora o grantu (Projekat poboljšanja energetske efikasnosti u Bolnici Zenica) između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj, koji se odnosi na investicioni grant iz Regionalnog programa za energetsku efikasnost za Zapadni Balkan (REEP).

  Šefica Misije OSCE-a u BiH i ambasadori u BiH osudili nedavne napade na novinare širom države

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Alem Sinanović
Alem Sinanovićhttps://tntportal.ba
Alem Sinanović je urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Gotovo opsesivno istražuje digitalu, SEO, mogućnosti online zarade i sl.
MOŽDA VAS ZANIMA
ANKETA
Da li izlazite na izbore u BiH?
DRUGI UPRAVO ČITAJU