NAPITAK KOJI JE POTREBAN ZA SAGORIJEVANJE MASTI Zeleni čaj veoma djelotvoran u kombinaciji sa cimetom

Zeleni čaj se u Kini već vijekovima koristi u liječenju različitih zdravstvenih problema. Razlog zašto je zeleni čaj dobar kod gubljenja viška kilograma je zato što je bogat katehinima za koje se smatra da su zaslužni za sagorijevanje masnih naslaga. Takođe, on ima veliku količinu materije koja se zove EGCG (epigalokatehin galat), koja ubrzava metabolizam i posebno daje rezultate onda kada vježbate.

[adinserter block=”5″][adinserter block=”6″][adinserter block=”7″]

Sa druge strane, cimet takođe pomaže u sagorijevanju masnih naslaga i veoma je zdrav. Cimet pretvara glukozu u energiju, a ne u masnoću. Uz to, spušta nivo šećera u krvi i utiče pozitivno na rad našeg metabolizma. Lovorov list takođe ubrzava metabolizam, dobar je za probavu, smanjuje stres i anksioznost koji utiču na pojavu viška kilograma.

Kombinacija ova 3 sastojka je dobitna za brzo mršavljenje, ali se podrazumijeva da pored čaja vaša ishrana treba da bude izbalansirana i da budete vizički aktivni.

Da bi napravili čaj, potrebno vam je:

  • ravna supena kašika zelenog čaja
  • 1 štapić cimeta
  • 3 lovorova lista
  • 800 ml vode

Priprema i konzumiranje:

Prokuvajte vodu i sklonite sa šporeta. Dodajte cimet, lovorov list i zeleni čaj. Ostavite da odstoji 15 minuta, a zatim procijedite. Potrebno je konzumirati 3 šolje čaja dnevno. Rano ujutru, čim ustanete, na prazan stomak popijte prvu šolju. Drugu šolju popijte odmah poslije doručka, a treću, uveče neposredno prije spavanja.

BONUS VIDEO:

[adinserter block=”5″][adinserter block=”6″][adinserter block=”7″]

NAPITAK KOJI JE POTREBAN ZA SAGORIJEVANJE MASTI Zeleni čaj veoma djelotvoran u kombinaciji sa cimetom appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU