Napravite domaće: Profiteroli sa sladoledom od vanilije i šlagom

Sastojci:

  • So, 60 g maslaca,
  • 130 g brašna,
  • 3 jaja,
  • 16 kuglica sladoleda od vanilije (oko 600 ml),
  • 500 ml vrhnja za šlag
  • 100 g čokolade za kuhanje (po želji).

Priprema:

Zagrijte rernu na 220 stepeni. Zakuhajte 200 ml vode, prstohvat soli te kockice maslaca. Dodajte brašno.
Na laganoj vatri miješajte kuhačom da se na dnu lonca stvori okruglica i bijeli sloj. Potom stavite tijesto u posudu. Umiješajte jedno po jedno jaje.
Istisnite 16 hrpica na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 25 minuta (nemojte otvarati vrata rerne!).
Potom prerežite tijesto i ostavite da se ohladi. Mikserom tucite šlag dok ne dobijete gustu smjesu.
Profiterole punite sladoledom od vanilije i šlagom, a po želji prelijte još s vanjske strane čokoladom koju ste otopili s malo mlijeka.

avaz.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU