Napreduje gradnja luksuznog hotela na Plavoj vodi u Travniku

Radovi na izgradnji hotela Plava voda u Travniku uveliko napreduju.

Tako će jednu od najpoznatijih i omiljenih bh. turističkih atrakcija, uskoro dodatno ukrasiti luksuzi hotel, koji će Travničanima, kao i domaćim i stranim turistima ponuditi, pored standardnih i brojne nove sadržaje, koji do sada u ovom gradu nisu zastupljeni, piše Akta.

“Završeni su grubi građevinski radovi, a privode kraju armiračke i betonske radove. Jedva čekamo da se poskida sva oplata i da se betonska konstrukcija pojavi u svom punom sjaju”, poručili su izvođači radova.

hotel plava voda travnik
hotel plava voda travnik

Planirani rok završetka radova je 2023. godina. Investitor je Baština H&A d.o.o. Travnik, a investitor Vlašić-Gradnja d.o.o.

Idejno rješenje projektiranja luksuznog hotela potpisuje eminentni i svjetski poznat arhitektonski velikan Amir Vuk-Zec, čime su, kako navode, potvrdili opredjeljenje da sarađuju sa dokazanim i priznatim stručnjacima.

“Novim konceptom, Plavu vodu ćemo vratitu Travničanima, kao i svim domaćim i stranim turistima, te ponuditi brojne savremene i luksuzne usluge i ponude koje danas nisu zastupljene na ovom području”, navodi investitor.

hotel plava voda travnik
hotel plava voda travnik

Ćevabdžinica Hari, uspješna priča u ugostiteljstvu se nastavlja, ovoga puta u malo drukčijem smjeru, ali s ciljem unapređenja smještajno-ugostiteljske ponude i obogaćivanja turističkih sadržaja i usluga u gradu Travniku.​

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU