Napušta Švedsku i vraća se u BiH / Novo zaštitno lice kompanije Hifa Petrol – Nedžmin Ambešković, 3. najjači čovjek svijeta

Najuspješnija naftna kompanija u BiH, Hifa Petrol, predstavila je svoje novo zaštitno lice- Nedžmina Ambeškovića. Dvogodišnji ugovor sa 3. najjačim čovjekom na svijetu potpisan je danas u Sarajevu na konferenciji upriličenoj za predstavnike medije.

Kompanija Hifa Petrol pokrenula je još 2015. godine kampanju Najbolji sa najboljima,koja je usmjerena na zadržavanje talenata i pružanje podrškemladim i perspektivnim ljudima. Cilj kampanje je da pokaže da je uspjeh moguć u BiH, a najbolji dokaz za to su vrhunski sportisti koji su zaštitna lica kompanije Hifa Petrol.

Uz Amela Tuku, Damira Džumhura, Mesuda Pezera, Sanjina Pehlivanovića i Darka Savića, kompanija Hifa Petrol odabrala jebh. strongmenaNedžmina Ambeškovića za svoje novozaštitno lice.Saradnja sa Ambeškovićem, koji potaknut podrškom kompanije Hifa Petrol napušta Švedsku i vraća se u BiH, još jedna je potvrda ostvarenja misije ove najuspješnije bh. naftne kompanije.

Mesud Pezer, bh rekorder u bacanju kugle, poželio je dobrodošlicu Ambeškoviću u porodicu Hifa Petrol, te naglasio da je Hifa Petrol jedna od rijetkih kompanija koja daje podršku i prepoznaje potencijal u mladim ljudima.

„Naša misija je zaustaviti trend odlaska mladih iz Bosne i Hercegovine i to činimo kroz aktivnosti pružanja podrške sportistima i mladim perspektivnim ljudima. Imamo odgovornost da svojim primjerom pokažemo da je našim sportistima neophodna podrška i da ih bez poticaja ne možemo zadržati u BiH.Posebno seradujemo saradnji sa Nedžminom jer on i Hifa Petrol imaju dosta sličnosti – on je najjači čovjek u historiji BiH i jedan od najjačih u svijetu, a mi smo najuspješnija bh.naftna kompanija.

Nedžmina odlikuju snaga i izdržljivost što su upravo glavne karakteristike našeg HPLUS EURO 6 premium goriva.Radujemo se saradnji sa Nedžminom i želimo mu dobrodošlicu u tim najboljih. Nadamo se da će Nedžmin i dalje postizati vrhunske rezultate i biti nabolji ambasador naše zemlje na svjetskim takmičenjima“, izjavila je Guberinić.

Nedžmin Ambešković, prvi Bosanac koji je učestvovao na prestižnom takmičenju najjačih ljudi svijeta, osvojio je treće mjesto natakmičenju “Giants Live” u deadliftu. Bh. strongman se od 2016. godine profesionalno bavi deadliftom i za tako kratak period napravio je izvanredne rezultate.

„Zaista je velikozadovoljstvošto mije kompanija Hifa Petrol pružilapodrškuu donošenju važnih životnih odluka. Preda mnom su veliki izazovi i vjerujem da ću svojim povratkom i uz podršku kompanije Hifa Petrol postići još bolje rezultate. Najsretniji bih bio kada bi moja priča potaknula i druge da se vrate u domovinu i svojim znanjem i iskustvom unaprijede život u Bosni i Hercegovini“ – istakao jeAmbešković.

Nakon oficijelnog dijela, za predstavnike medije organizovan je izazov u deadlift-u gdje su odmjerili snagu sa 3. najjačim čovjekom na svijetu. Prvolasirani je prestavnik Klixa, drugoplasirani predstavnik Face TV, a trećeplasirani predstavnik portala Ekskluziva.ba. Najboljima su uručene nagrade, a svim damama, predstavnicama medija, fitnes centar ALL IN obezbjedio je gratis treninge.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU