Nedić u SBK: Potpisani ugovori za 16 projekata vrijednosti više od milion KM

Federalni ministar prostornog uređenja Željko Nedić posjetio je danas opštinu Kiseljak i tom prilikom su potpisani ugovori za 16 projekata u vrijednosti preko milion KM.

Potpisanim ugovorima su osigurana sredstva za poboljšanje energetske učinkovitosti javnih objekata, sanaciju šteta nastalih uslijed poplava i klizišta, kao i zaštitu nacionalnih spomenika na području SBK.

“Od ovih sredstava sufinansirat će se sanacije ulica i puteva, utopljavanje više javnih objekata, sanacija klizišta, regulacija potoka i rijeka, regulacija obale korita rijeke, te obnova nacionalnih spomenika u općinama Busovača, Kiseljak, Gornji Vakuf-Uskoplje, Novi Travnik, Kreševo, Dobretići, Bugojno, Travnik, te objekta Ministarstva zdravstva i socijalne politike SBK”, saopšeno je iz Vlade FBiH.

Potpisivanju ugovora prisustvovala je i predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara koja je izrazila očekivanja da će provedba ovih projekata sanirati i poboljšati postojeće stanje, te biti poticaj za ovakve i slične projekte sa nivoa Federacije BiH na području SBK. (BHRT)

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU